Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 167
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ljetne temperature

Opet će biti vruće i sparno... Evo kakvo nas vrijeme očekuje do kraja kolovoza

Djevojka na plaži
Foto: Pixsell
1/9
25.08.2016.
u 08:22

Biometeorološka situacija će biti odlična pa će meteoropati i kronični bolesnici na nekoliko dana zaboraviti na tegobe uzrokovane vremenom. Jedino kod alergičara bi moglo biti problema, posebno kod onih koji su alergični na ambroziju

Hrvatsku danas očekuje pretežno sunčano vrijeme, a u unutrašnjosti sredinom dana moguć je umjeren razvoj oblaka, priopćio je Državni hidrometeorološki zavod (DHMZ).

Vjetar će biti slab do umjeren sjeverni i sjeveroistočni, a na Jadranu umjerena i jaka bura s olujnim udarima, poslijepodne u Dalmaciji prolazno i sjeverozapadnjak.

Najviša dnevna temperatura većinom od 23 do 28, a na Jadranu između 29 i 33 Celzijeva stupnja.

Visoke ljetne temperature pratit će nas i idućih dana. Crometeo donosi prognozu za ostatak kolovoza.

JADRAN:

Petak će biti pretežno vedar. Ujutro će puhati slaba, rijetko gdje i umjeren bura. Danju slab do umjeren vjetar zapadnih smjerova koji u kanalima među otocima popodne prolazno može biti pojačan. Minimalne jutarnje temperature zraka u zaobalju od 15 do 18°C, uz obalu i na otocima od 19 do 23°C. Najviše dnevne temperature od 28 do 32°C.

U subotu će biti vedro. Noću će puhati slaba bura, danju slab do umjeren maestral. Temperature zraka bez veće promjene ili stupanj niže u odnosu na petak. I nedjelja donosi nastavak stabilnog vremena uz obilje ljetnog sunca. Noću će biti tiho ili uz slab burin, danju će puhati slab maestral. Danju vrlo toplo i vruće s najvišim dnevnim temperaturama većinom od 28 do 32°C.

Po svemu sudeći, sve do kraja kolovoza neće biti promjene vremena, a možda i dalje! Zadržat će se vedro, a danju vrlo toplo i vruće.

Foto: Grgo Jelavic/PIXSELL/Screenshot Twitter

Foto: Grgo Jelavić/Pixsell

UNUTRAŠNJOST:

Sredina tjedna i njegova druga polovica vjerojatno će nastaviti s lijepim, sunčanim i još toplijim danima.

U petak pretežno sunčano i suho. Ujutro je mjestimice moguća kratkotrajna magla jer će vjetar oslabjeti, a tijekom dana ponegdje mala do umjerena naoblaka. Puhat će sjeverni i sjeveroistočni vjetar, ali ipak znatno slabiji nego u prvoj polovici tjedna. Jutarnja temperatura zraka bit će između 10 i 15, a najviša dnevna između 25 i 29 Celzijevih stupnjeva. Biometeorološka situacija će biti odlična pa će meteoropati i kronični bolesnici na nekoliko dana zaboraviti na tegobe uzrokovane vremenom. Jedino kod alergičara bi moglo biti problema, posebno kod onih koji su alergični na ambroziju.

Za vikend bi moglo još malo zatopliti pa ćemo vjerojatno opet imati ljetnu temperaturu zraka. I jutra, a osobito dani bi trebali postati topliji pa možda do samog kraja tjedna opet uhvatimo temperaturu oko 30 Celzijevih stupnjeva. Ujutro je mjestimice moguća magla. Evo dakle dobrih vijesti ne samo za one koji nešto rade nego i za one koji idu na kasniji godišnji pa ih je zabrinulo lošije vrijeme prošlog tjedna.

>>Prognoza: Pogledajte kakva nas jesen očekuje

Komentara 3

DU
Deleted user
09:36 25.08.2016.

Za rujan se još ne zna kakvo će biti vrijeme. ....... Zna se da su izbori 11. rujna ( pa kud baš 11. - taj datum je ne samo amerikancima simbol pogibije mnogih ljudi kao kolateralnih žrtava politike svoje zemljemlje )....a potom ćemo vidjeti.....kakvo će biti vrijeme...

Avatar IstinaHurts
IstinaHurts
08:38 25.08.2016.

tako nas je udba plašila u svibnju da nas očekuje nikada toplije ljeto, da će biti suša i da će kiša sljedeći put pasti za božić. na kraju je ovo ljeto bilo najhladnije ikada - nikada manje nije klima bila paljena

Avatar future Gohan
future Gohan
09:47 25.08.2016.

Odlično... baš mi je drago, i potvrđujem, lijepo je, toplo, more odlično...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije