Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 158
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ribić najavio

'Opći štrajk solidarnosti 25. veljače, dan poslije prosvjedni skup'

Vilim Ribić
Sanjin Strukić/PIXSELL
22.02.2014.
u 13:00

Prosvjedni skup bi se trebao održati, kako se očekuje, u vrijeme kada bi u saborskoj proceduri trebao biti Zakon o radu.

Opći štrajk solidarnosti održat će se u utorak 25. veljače, a dan poslije održat će se i prosvjedni skup na Markovu trgu, najavio je predsjednik Matice hrvatskih sindikata Vilim Ribić u intervjuu tjedna Hrvatskoga radija.

Prosvjedni skup bi se trebao održati, kako se očekuje, u vrijeme kada bi u saborskoj proceduri trebao biti Zakon o radu. Opći štrajk bio bi organiziran kao štrajk solidarnosti s radnicima u dvjema tvrtkama u kojima radnici već 25 mjeseci nisu primili plaću, pojasnio je Ribić, napominjući kako je riječ o jednoj ugostiteljskoj i jednoj tekstilnoj tvrtki. Komentirajući što bi smatrao uspjehom štrajka Ribić je rekao kako bi to bilo sudjelovanje što većeg broja radnika, kao i da ljudi počnu o tome intenzivnije razmišljati.

"Ako vlast to ne osjeća kao pritisak i nastavi po svome, i mi ćemo ići dalje sve do peticije za raspisivanje prijevremenih izbora. Bude li odaziv na štrajk dobar, išli bismo u opsežniji štrajk i na potpisivanje peticije jer ako sindikalna sredstva ne daju rezultate, treba ići političkim sredstvima", rekao je Ribić. Šef Matice hrvatskih sindikata zamjerio je Vladi da stalno ponavlja teze koje su, kako je rekao, kreirane izvan zemlje te nisu produkt unutarstranačkih i rasprava s drugim čimbenicima u zemlji. Dodao je kako se vlast ne snalazi u nastaloj situaciji i da se uči na funkcijama za koje nije pripremljena.

Ključne riječi

Komentara 16

JN
Justice.No.1.
16:28 22.02.2014.

Ribiću gdje si bio kada su uništavali, pokrali, ponizili radnike u realnom/privatnom sektoru, kao životinje se iživljavali nad njima, a sada ne smiju pitati za plaću,godišnji, ne smiju biti bolesni, ne daj Bože djecu imati, i opet se stavlja i usmjerava javnost na državno/javni sektor kako su oni "sirotinja", kako se vrši nepravda nad njima i slično!! Pitanje: kada vam je plaća kasnila?? Godišnji vam ukinuli?? Radite prekovremene a smanjuju vam satnicu?? Ne smijete na gablec ili wc-e? Znamo Ribiću da su članstva u vašem sindikatu obvezna i da imate skoro premjerske plaće, stoga udostojite se i prestanite biti licemjeri, prozovite realni sektor i tajkune koji uništavaju sirotinju, a ta sirotinja generira novac za vaš državno/javni sektor!

Avatar Matija Gubec
Matija Gubec
13:32 22.02.2014.

Volimo sve je to ljepo no ovaj rvatski narod ima debelu kožu i nece se odazvat jer još imaju starog kruha za jest i starih novina za obrisat rit.

DR
dravskimornar
16:24 22.02.2014.

Ribiču,koliko si ti sebi smanjio plaću. U ovoj državi,najbolje žive sindikalni povjerenici.Plaća ogromna,u rangu ministara,a odgovornost najmanja u državi,a da njih smijeniš,ne može ti pomoći ni NATO. Zanimljivo je da se nikad sindikalci nisu bunili da ima puno sindikalnih udrugaga u Hrvatskoj.U bivšem MIO Standardu,nakon privatizacije firma je sa 2000 zaposlenih,pala na nekih 200-250,a imaju tri sindikata.To nema ni u Burundiju.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije