Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 132
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SDP na YouTubeu

Opačić u videu o otpisu duga za oko 60.000 građana: Vlada je svjesna siromaštva

Milanka Opačić
Foto: Youtube Screenshot
1/2
28.11.2014.
u 16:40

Opačić je u videu kazala kako je vlada na čelu sa SDP-om svjesna siromaštva u Hrvatskoj te da su svjesni da je većini građana jako teško kada su blokirani i kada ne mogu normalno živjeti.

Na YouTubeu kanalu 'SDPHrvatske' objavljen je danas video kojim potpredsjednica vlade i ministrica socijalne politike i mladih Milanka Opačić javnost želi upoznati s mjerom otpisa duga za oko 60.000 građana. Radi se o jednoj od mjera koje su pripremili za 2015. godinu, a koje bi, kako objašnjava Opačić, trebale pomoći siromašnim obiteljima.

Opačić je u videu kazala kako je vlada na čelu sa SDP-om svjesna siromaštva u Hrvatskoj te da su svjesni da je većini građana jako teško kada su blokirani i kada ne mogu normalno živjeti.

- Upravo zbog toga već duže od šest mjeseci razgovaramo i pregovaramo o otpisu duga najugroženijem dijelu stanovništva. Od sljedeće godine otpisat će se dug korisnicima socijalnih naknada, osobama sa invaliditetom, otpisat će se dijelu umirovljenika otpisat će se onima koji su dugotrajno nezaposleni možda čak i jednom dijelu stanovnika koji rade koji primaju plaću, a koji nažalost s tom plaćom uzdržavaju veliki broj svojih ukućana. Mislimo da ćemo im na taj način jako pomoći i da ćemo ih rasteretiti jednog dijela problema- dodala je Opačić.

>> Opačić: Otpisat će se dugovi oko 60 tisuća građana

Komentara 7

MI
miso
19:12 28.11.2014.

U Hrvatskoj živi danas 318 592 građana kojima se sve uzelo, ovršilo račune i oni rade za drugoga. Po definiciji, onaj koji radi za druge jeste rob (eng. slave). Svijest o tome da je ova država s postojećim robovima uistinu robovlasnička država, nikome još nije razumljiva. Evo još jednom kažem, ovdje u EU postoji roblje. Vlastite građane država je načinila robovima, jer je dopustila da se mimo ustava ovrše ljudi za koje dakle ne vrijedi 35. članak ustava o dostojanstvu, te im se ovršuju osobna primanja, kao što se ne poštuje čl. 34 ustava te se ne poštuje nepovredivost doma, pa se i on ovršuje. ... Ove mjere su zamagljivanje, jer već sutra kad se otpišu dugovi za 60 tisuća građana, novih 70 tisuća će ući u blokadu. Jedino što može pomoći jeste otpis svih dugova ljudima koji su zbog loše gospodarske situacije u nemogućnosti vraćati nešto na što su navučeni radi gramzljivosti kapitala i radi blagonaklonog odobravanja kreditiranja od strane nesposobnih vlada, čime se stvarao dojam kakvog-takvog života odavno otpisanih ljudi. Vlada je time otpisala ne samo dugove 60 tisuća ljudi, već je otpisala 320 tisuća samih ljudi. Otpisala ljude, ne njihove dugove. Jer sutra će opet sve biti još gore, sve dok narod ne počne raditi i stvarati, pa i sam vraćati svoje dugove, a ne ovisiti o milostinji onih koji su ih porobili. Porobili, znači napravili od njih roblje.

JO
joOk3r
20:10 28.11.2014.

Ovo je cista sprdacina!! Ovo je takav show za nepovjerovat.. okoristit ce se oni koji imaju.. tj. Lopovi!! Bravo

PO
podravec
20:55 28.11.2014.

I siromašnom Paviću ( Jutarnji) oprostili su samo oko 600 milijina poreza čovjeku koji jedini u Hrvatskoj nešto zna Čačiću oko 220 milijuna a 150 je već otišlo u zastaru. To znaći SOCIJALNA država ... ne zovu se oni zabadava SDP.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije