Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Spin-off model

Opačić: Nismo popustili pritiscima sindikata

Milanka Opačić
Foto: Jurica Galoić/Pixsell
16.06.2014.
u 23:16

Na pitanje kako gleda na sindikate i njihovo prikupljanje potpisa rekla je kako sindikati mogu nastaviti, na za nju je to nepotrebno

Gostujući u Dnevniku HRT-a Milanka Opačić još je jednom komentirala vladinu odluku o odustajanju od sourcinga koji će zamijeniti 'spin-off' model što znači da će oko 24 tisuće zaposlenika, koji u bolnicama, školama i ostalim javnim ustanovama rade na pomoćnim poslovima koji nisu osnovna djelatnost (čišćenje, kuhanje, održavanje...), biti prebačeno u novo trgovačko društvo u državnom vlasništvu.

Na pitanje koji je hrvatski naziv za spin-off Opačić je odgovorila kako je to 'trgovačko društvo u većinski državnom vlasništvu'.

 - To je konzervativna metoda kojom možemo uštedjeti i to putem jedinstvene javne nabave, prirodnog odljeva ljudi u mirovinu, prerazmještanjem koje će smanjiti troškove bolovanje te standardizacijom

 - Nismo popustili pritiscima sindikata, razmatrali smo tri modela, a ovo je jedan od njih i to onaj najmanje stresan.

Na pitanje kako gleda na sindikate i njihovo prikupljanje potpisa rekla je kako sindikati mogu nastaviti, na za nju je to nepotrebno.

>> Kuhari, čistačice, domari... iduće godine u novu državnu tvrtku

Komentara 19

GI
gismund
07:39 17.06.2014.

"laži, laži, laži meeeee....."

M3
Miške 3
06:54 17.06.2014.

Na tom portalu sve možeš komentirati, samo ni riječi o Opačićki: odmah te brišu i opominu. Što se to dešava?

ME
medjimurje
10:31 17.06.2014.

Outsoursing otpada , spin off je sad prava stvar a ja si nnesto mislim da bi za ovu drzavu ipak bilo najbolje da svi kokosari konacno fak-off i odu u povijest !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije