Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
milanka opačić

"Ono što se osam godina sustavno uništavalo nije lako popraviti"

vlada, milanka opačić
Patrik Macek/PIXSELL
31.03.2012.
u 21:10

Milanović je u 100 dana donio odluke koje dva premijera nisu uspjeli donijeti punih osam godina, rekla je Opačić za HTV-ov Dnevnik.

– Uvijek se može više, mi smo u ovih 100 dana nastojali napraviti ono što smo mislili da je najnužnije. U dva mjeseca donijeli smo proračun gdje smo ga smanjili prvi put za nešto manje od 4 milijarde kuna, rasteretili smo gospodarstvo, no nažalost morali smo uvesti i nešto veću stopu PDV-a ali smo uveli i porezne razrede za one koji imaju najmanje plaće – izjavila je u HTV-ovom Dnevniku Milanka Opačić, potpredsjednica Vlade i ministrica socijalne politike i mladih.

Komentirajući kritike da se premijer Zoran Milanović ne pojavljuje dovoljno u javnosti Opačić je rekla:

"Čini mi se da je javnost naučila zadnjih osam godina da premijeri iskaču iz paštete i da su svaki dan na televiziji. Zoran Milanović ne želi njegovati kult ličnosti, on želi njegovati timski rad. Milanović je u 100 dana donio odluke koje dva premijera nisu uspjeli donijeti punih osam godina".

Osvrnula se i na kritike radnika da Vlada nije učinila dovoljno za njih.

– Radnici su s punim pravom nezadovoljni jer ostaju bez radnih mjesta i ne znaju kako će preživjeti do sljedećeg mjeseca. Ono što se osam godina sustavno uništavalo nije lako popraviti u sto dana, pa niti u godinu dana. Nas će čekati još puno teških odluka i puno loših vijesti. Nažalost puno tvrtki je zadnjih godina propadalo i odlazilo u stečaj... Nama nije u interesu proglašavati stečaje nego zadržavati radna mjesta. Istaknula je da se neće ukidati socijalna prava i da je za sve osiguran novac.

Pusić i Mimica pohvalili rad Vlade

Prvih 100 dana Vlade ocijenila je danas i ministrica Vesna Pusić koja je rekla da se "radi dobro, puno i intenzivno".

– Mislim da je prva godina ta u kojoj moramo i postaviti novu sliku o zemlji i u svijetu i u našem okruženju i definirati i zapravo započeti sve teške stvari o kojima se govorilo da bi mogle u sljedeće tri godine proizvesti rezultate koje ljudi mogu osjetiti na svojoj koži – rekla je Pusić, prenosi HRT.

Potpredsjednik Vlade Neven Mimica istaknuo je kako je posao Vlade bio težak no da ih čekaju mnogo teže stvari od onih kojima su se bavili prvih 100 dana.

– Mislim da su očekivanja velika, i javnosti i medija, svakoga čovjeka U Hrvatskoj. To je normalno zbog onoga svega što se Hrvatskoj loše događalo u posljednjih nekoliko godina. U ovih 100 dana teško je donijeti neku definitivnu konačnu ocjenu o tome je li Vlada dobra ili loša. Mislim da je tih 100 dana pokazalo da Vlada ide u dobrom smjeru. Da mandat traje četiri mjeseca onda bi se na osnovu tri mjeseca mogla donositi odluka. Pred nama je još dosta vremena i dosta posla – kazao je Mimica.

Lesar: Osiromašili su siromašne

Kritiku vladajućima uputili su Hrvatski laburisti.

– U 99 dana kadroviranja ključna riječ bila je podobnost i poslušnost. Povećali su PDV i time su osiromašili siromašne. Povećali su i zaduženost  te smanjili kupovnu moć građana. Neoporezivanjem su banke nagradili za milijardu kuna dodatnog kredita. Nisu spremni očistiti mirovinski sustav, odustali su od pokušaja spašavanja proizvodnog dijela gospodarstva, donose zakone bez redovne procedure, a stečajna mafija u ovom trenutku upravlja polovicom hrvatskog gospodarstva – upozorio je Dragutin Lesar, predsjednik stranke.

Komentara 317

Avatar delminium
delminium
16:17 01.04.2012.

disarrayST -- Kina je dopustila privatno vlasništvo i ono vuče ekonomiju naprijed . dok nije bilo poduzetničke inicijative u Kini se nije ništa proizvodilo osim riže i bicikla.

DU
Deleted user
21:46 31.03.2012.

nisu ni dva premjera u svih 8 godina mogli dostići brojku nezaoslenih od 340 tisuća, ovi u samo 100 dana, što jes,jes

JS
jsestak
23:15 31.03.2012.

za akmočedo pa ti si spaval predugo-na vlasti je tvoja stranka

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije