Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 44
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ciklona Melisa

Oluja nad Hrvatskom: Za vikend će biti sunčano, ali od utorka nove oborine

oluja
Foto: Grgur Žučko/pixsell
1/24
30.07.2014.
u 21:31

Najgore je bilo u Zadru gdje su vatrogasci cijelo jutro ispumpavali podrume, dvorišta, restorane...

Ciklona Melisa obrušila se danas na Hrvatsku. Najgore je bilo u Zadru gdje je snažno nevrijeme potopilo zadarske ulice koje su nalikovale na jezera, a skalama u staroj gradskoj jezgri i iz viših kvartova prema Poluotoku slijevali su se slapovi kiše.

Zadarski vatrogasci imali su već tijekom jutra na desetke intervencija ispumpavanja podruma, dvorišta, restorana, a voda je prodrla i u Arheološki muzej. Brojni automobili ostali su zaglavljeni na poplavljenim zadarskim prometnicama. Još je gore bilo na pojedinim zadarskim otocima. Na Zapuntelu je vodena bujica podigla asfalt i doslovno odnijela gotovo 200-tinjak metara ceste. Na Pagu je kiša u more, kako nam je potvrđeno u zadarskoj policiji, odnijela 30 metara plaže! Više od 200 litara kiše po četvornom metru palo je i na Istu, Silbi, a na Dugom otoku nevrijeme je srušilo više stabala na prometnice. Jako nevrijeme trgalo je brodove s veza pa je posada jednog trajekta spasila od uništenja brodicu slovenskih državljana.

Ciklona Melisa je s Jadrana malo prije 15 sati pogodila i Zagreb. Nebo se nad cijelim gradom u jednom trenu zamračilo kao da je večer. Jedinu svjetlost davale su munje.

Dijelove grada zahvatio je i jak pljusak. Jaka kiša s grmljavinom spustila se oko 13 sati i na Karlovac. Iz Hrvatske kontrole zračne plovidbe izvijestili su da je zbog nevremena oko 15.10 zatvoren zračni promet iznad Hrvatske, a u 16.50 sati ponovno je uspostavljen.

>> 'Pogledajte kako nam je ciklona Melisa raščistila nebo'

>> Fotografije nevremena diljem Hrvatske: Na Forumu igrali vaterpolo!

Ključne riječi

Komentara 3

Avatar dinarskivuk37
dinarskivuk37
04:12 31.07.2014.

Ne samo da hrvatsku, proklinje cjeli svijet. Zasto sada I svemoguci Bog. Ha, ha Ateizam .

MA
Marmel
22:28 30.07.2014.

E taman se pakujem za Hawaje, a u Septembru za Mauricijus

SA
satellite
22:15 30.07.2014.

Hawaii su rješenje- cijele godine temp je 23-29 C....uz sunce naravno......ili Mauricijus također tako....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije