Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 130
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Oleg Butković:

'Takav stav Mosta nije ništa nego rušenje ove Vlade'

Oleg Butković
Foto: Robert Anić/PIXSELL
1/2
27.05.2016.
u 20:23

Na sjednici Predsjedništva dali smo jednoglasnu podršku predsjedniku HDZ-a Tomislavu Karamarku, rekao je Butković

Ministar pomorstva, prometa i infrastrukture i član Predsjedništva HDZ-a Oleg Butković ustvrdio je danas da politička odluka potpredsjednika Vlade i čelnika Mosta Bože Petrova, koji traži da Tomislav Karamarko odstupi sa svoje dužnosti, ruši Vladu.  

Na pitanje  je li opcija da Karamarko ode iz Vlade i da ga Domoljubna koalicija zamijeni nekim drugim, na čemu inzistira Petrov, Butković je odgovorio "apsolutno ne". "Na sjednici Predsjedništva dali smo jednoglasnu podršku predsjedniku HDZ-a Tomislavu Karamarku. To smo učinili i ranije, na glasovanju kasno poslijepodne kada smo mu svi članovi Vlade iz Domoljubne koalicije dali podršku. U tom smislu, stvar je jasna", rekao je Butković za Dnevnik RTL-a.

Za zahtjeve Mosta kaže da su legitimni, ali i da predstavljaju rušenje ove Vlade. "Oni su donijeli takvu političku odluku, ali u ovom trenutku ne mogu se oteti dojmu da takav stav i takvo inzistiranje, bez upoznavanja i čekanja odluke Povjerenstva za sukob interesa, nije ništa nego rušenje ove Vlade", ustvrdio je Butković.   

Na pitanje misli li da je to zbog toga ciljano i napravljeno, Butković je rekao da sve upućuje na to. "Stvari se rješavaju dijalogom, stvari se rješavaju argumentima. U ovom trenutku je to izostalo", dodao je, ali i naglasio kako, u ovom trenutku, ne očekuje da itko ode iz Vlade jer je, kaže, u protekla četiri mjeseca bilo dosta konkretnih i pozitivnih stvari. 

Upitan kako će sad Vlada dalje funkcionirati s obzirom da trećina ministra ne podržava prvog potpredsjednika Vlade Tomislava Karamarka, odnosno da je situacija je takva da je 'jedan potpredsjednik protiv drugog', Butković je odgovorio kako treba pričekati glasovanje u Hrvatskom saboru te podsjetio da je većina ministara odlučila dati potporu Karamarku.

"Pričekajmo da ta točka dođe na glasovanje u Hrvatski sabor odnosno da se ono održi. Nakon toga ćemo vidjeti kako dalje", rekao je te izrazio uvjerenje da će se sadašnja situacija prevlati jer Hrvatskoj, dodaje, nisu potrebni novi izbori i dodatni troškovi za građane.

Podsjetio je da su započeli mnogi veliki projekti i u njegovom resoru, poput Pelješkog mosta o čijoj bi prvoj fazi gradnje Vlada trebala donijeti odluku u lipnju.

Na pitanje je li opcija 'preslagivanje' u Hrvatskom saboru, Butković je odgovorio da ima puno opcija, ali da u ovom trenutku ne treba govoriti niti o jednoj jer još uvijek je opcija da ostane ova Vlada.

"Evo, čuli ste i predsjednika Karamarka - interes je Hrvatske demokratske zajednice, kao najveće hrvatske stranke, da se ova Vlada održi", zaključio je Butković.

Komentara 24

MD
mare_dalmacija
20:52 27.05.2016.

Oleg, poznamo se, naravno pod mojim pravim imenom i zato me poslušaj: krrenite u 'ofenzivu'! Reci svojima (i mojima!) da preuzmu nadzor nad biračkim popisima, APIS-om, DIP-om i paze na 'rad' Orepića i Cvitana, kako bi osigurali poštene i točnee rezultate izbora, jer s još jednom komunja...om namještaljkom i 'dodatkom' 200-3000 tisuća nepostojećih birača gubimo! Imaj to na umu! To MORA biti prioritet, a bilo bi dobro da se na neki način započne s PROVJEROM rezultata dva zadnja izbora , kako bi se utvrdilo tko je u to upetljan! Nakon toga sve će biti tek 'tehnika': DOMOLJUBA je puno više nego to pokazuju rezultati! krenite ... u odlučnu bitku za očuvanje HRVATSKE HRVATSKE!

BU
Bulaba
21:08 27.05.2016.

Nemamo što čekati glasovanje u Saboru. Kakve su ovo gluposti? Most više nije dio parlamentarne većine, bar ne one koja je trenutno u vladi. Mostovi ministri nemaju povjerenje premijera, prvog podpredsjednika, niti ostalih ministara, isto kao što ni oni nemaju više povjerenje Mosta. Ovo je čista sabotaža demokracije, to je ciljano tako odigrano da se ljudima do kraja zgadi koncept demokracije i da se okrenu hitlerovskom mesijanstvu utjelovljenu u liku sumanutog Bože Petrova. Gotovo je, Domoljubna koalicija MORA, i pod cijenu gubitka većine, instistirati na uklanjanju ćuprijaških ministara iz vlade.

Avatar juricamesko
juricamesko
21:11 27.05.2016.

kako imate većinu ministara u vladi najlogičnije je da zbog rušenja vlade zatražite ostavku potpredsjednika vlade Bože Petrova i istu slijedeći tjedan izglasujete i dotičnog odstranite iz vlade. pa neka Petrov dalje razmišlja o svojoj sudbini.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije