Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 93
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Mihael Zmajlović

'Pokrenuli smo 6,5 milijuna kuna vrijedan projekt zamjene klimatizacijskih uređaja

Mihael Zmajlović
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
15.09.2014.
u 10:35

Uoči Međunarodnog dana zaštite ozonskog omotača, oglasio se i ministar zaštite okoliša

Dan uoči Međunarodnog dana ozonskog omotača, koji će se prigodnim programom obilježiti pod nazivom "Misija se nastavlja“, očitovao se i ministar zaštite okoliša Mihael Zmajlović. I dalje je potrebno poduzimati mjere koje će pridonijeti zaštiti ozonskog sloja, prirodna Zemljina štita koji upija štetno ultraljubičasto zračenje Sunca.

"Montrealski protokol o tvarima koje oštećuju ozonski sloj najbolji je primjer kako se zajedničkom globalnom akcijom mogu ispraviti posljedice negativnog ljudskog utjecaja na okoliš. Ukidanjem proizvodnje i potrošnje štetnih tvari ne samo da je zaustavljeno daljnje oštećivanje ozonskog sloja, nego se on oporavlja. Prema najnovijem izvješću UN-a predviđa se da će se ozonski omotač oporaviti do 2050. godine.

No naš posao još nije gotov. Nastavljamo dalje, uvođenjem novih, zelenih, tehnologija. Među njima su i novi klimatizacijski uređaji s tvarima koje ne oštećuju ozonski sloj. Pokrenuli smo 6,5 milijuna kuna vrijedan projekt zamjene klimatizacijskih uređaja u javnim institucijama i ustanovama te smo nabavili demonstracijske klima uređaje za obuku učenika u 8 srednjih strukovnih škola“ – rekao je ministar zaštite okoliša i prirode Mihael Zmajlović povodom Međunarodnog  dana zaštite ozonskog sloja. 

>> Zmajlović: Bandić ili ne razumije problematiku ili nije dobro čuo

>> Zmajlović: Centar u kornatskim Vruljama vrijedit će 3,6 milijuna kuna

Komentara 12

Avatar petrolio
petrolio
12:20 15.09.2014.

nas više zanima projekt zamjene nesposobne vlade, kad će on biti pokrenut?

Avatar upitnik.pita
upitnik.pita
11:42 15.09.2014.

...to je stvarno koristan projekt... ali samo za prodavatelje klima uređaja...

SA
santos008
13:59 15.09.2014.

Do izbora sve je u sluzbi Ive Josipovica,investicije oprost dugova gradjanima i o tome ce se pricati a nista se nece dogoditi ,a poslije izborabit ce ''cekaj magarce ,dok trava naraste'',ali nisu ''kukurikavci'' krivi,krivi su oni sto izlaze na izbore i ponovljaju greske.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije