Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 25
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VELIKO DUGOVANJE

Odvjetnik odgovara Orepiću: 'AKD me angažirao za naplatu velikog duga. Mogao sam im uzeti proviziju od 30, a naplatio sam pet posto'

terešak vladimir
Foto: Jurica Galoic/PIXSELL
1/5
29.07.2016.
u 15:20

Kazao je i kako pravna služba AKD-a nije poduzela ništa te da bi nastupila zastara.

Ministar Vlaho Orepić na konferenciji za novinare objavio je kako je smijenio vodstvo Agencije za komercijalnu djelatnost (AKD).

Govoreći o razlozima opoziva direktorice AKD-a, kazao je kako je sporan aneks ugovora koji je "štetan za AKD" te je donesen "mimo propisanih normi". 

Kazao je kako je izradu aneksa AKD platio više od 17.500 kuna odvjetničkom društvu Vladimira Terešaka iako je to "mogla odraditi pravna služba AKD-a". Kazao je i kako je ADK prošle godine istom odvjetničkom društvu platio 788 tisuća kuna, a ove godine 97 tisuća, dok mu je fakturirano više od 100 tisuća kuna.

"Sve sam radio po nalogu pravne službe i fakturirao u skladu s odvjetničkim tarifama", kazao je Terešak Hini, dodajući da je njegovo odvjetničko društvo samo jedno u nizu društava koje je zastupalo AKD.

"Ja sam radio za njih samo šest mjeseci. Dovela me šefica pravne službe Željka Kovačić jer su trebali specijalističke usluge. Što se tiče velikog iznosa naplate duga od Republike Makedonije, taj dug potječe iz 2013. Više odvjetnika zajedno s pravnom službom AKD-a pokušalo je bezuspješno to potraživanje naplatiti. Onda je taj posao povjeren našem odvjetničkom društvu, prijetila je naime zastara potraživanja u ožujku 2016., a mi smo taj dug naplatili u cijelosti", dodao je Terešak.

Kazao je i da je, unatoč odvjetničkoj tarifi koja dopušta i proviziju od 30 posto vrijednosti naplaćenog duga, njegova tvrtka naplatila samo pet posto, dok im je nakon isplate kolega iz Makedonije ostalo oko tri posto.

"Zašto proziva baš mene, zaključite sami. Ja se u to neću upuštati niti ću se s njim obračunavati i spuštati se na njegov nivo. Zanimljivo je da je za sve znao još u siječnju", zaključio je Terešak.

>> Ministar Orepić smijenio direktoricu i cijeli Nadzorni odbor AKD-a: Takav način vođenja je bio nedopustiv!

Komentara 26

NS
Nemanja_Stoisavljević
15:53 29.07.2016.

a Večernji može "nepoćudne" komentare brisati do sudnjeg danai blokirati pisce istih, ionako se već po cijelom gradu priča da jedino Večernji ima plaćenu vojsku "komentatora", dok se druge tiskovine barem time ne bave. Sjetimo se samo onog briljantnog Večernjakovog izuma kada komentari sa puno lažnih minusa nisu niti mogli biti prikazani jer kao "čitatelji smatraju vaš komentar nepouzdanim" lol

DU
Deleted user
15:31 29.07.2016.

Sve pošteno i po zakonu, poštenje im na uši izlazi van, glavno da se novac muze iz državne kase.

NS
Nemanja_Stoisavljević
15:45 29.07.2016.

Kada će se netko u ovoj državi ozbiljno pozabaviti odvjetničkom mafijom i njihovim "tarifama"!?? Pa oni su sami sebi kroz svoju komoru izglasali svoje tarife, a ono čuveno kamatarenje na troškovima ovrha su lobiranjem preko naših prepoštenih zastupnika progurali u Sabor 2008. i to im je odobreno - REZULTAT - Troškovi odvjetnika kod sastavljanja ovršnog prijedloga u 90% slučajeva za 300-500% nadmašuju glavnicu duga = 330.000 građana sa blokiranim računima! To je problem u ovoj zemlji, a ne partizani i ustaše, zato nam dnevni tisak i servira svakodnevno 2. svj.rat da se koljemo međusobno dok nas pljačkaju

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije