Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 28
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PERKOVIĆ I MUSTAČ

Odvjetnici složni: Svjedočenje Budimira Lončara nije donijelo ništa novog

Budimir Lončar
Foto: Anto Magzan/Pixsell
1/5
03.05.2016.
u 23:30

Obje strane u procesu očekuju da bi presuda mogla biti izrečena krajem srpnja ili početkom kolovoza

Predstavnici obrane i sutužiteljstva na suđenju Josipu Perkoviću i Zdravku Mustaču pred Visokim zemaljskim sudom u Münchenu ocijenili su kako svjedočenje bivšeg ministra vanjskih poslova SFRJ Budimira Lončara danas nije donijelo ništa novog u ovom procesu.

"Budimir Lončar je u vrijeme ubojstva Stjepana Đurekovića obnašao funkciju veleposlanika SFRJ u Washingtonu, a i inače nije bio upućen u detalje rada tajnih službi tako da nije mogao reći ništa što bi doprinijelo napretku ovog procesa", rekao je odvjetnik Josipa Perkovića Anto Nobilo za Hinu komentirajući svjedočenje bivšeg jugoslavenskog diplomata i suradnika hrvatskih predsjednika Stipe Mesića i Ive Josipovića

Današnje svjedočenje Budimira Lončara video-vezom iz Zagreba kao nevažno za proces okarakterizirao je i jedan od odvjetnika sutužiteljice u procesu, udovice Stjepana Đurekovića Gizele, Markus Meissner

"Danas nismo čuli puno novog", prokomentirao je kratko za Hinu Meissner.

Sudsko vijeće pod predsjedanjem Manfreda Daustera donijelo je prije nekoliko dana odluku o zakazivanju dodatnih ročišta za kraj rujna, ali obje strane u procesu očekuju da bi presuda mogla biti izrečena krajem srpnja ili početkom kolovoza.

Hrvatskim državljanima i bivšim djelatnicima jugoslavenskih i hrvatskih tajnih službi Josipu Perkoviću i Zdravku Mustaču se, zbog sumnje u počinjeno kazneno djelo suučesništva u ubojstvu hrvatskog emigrantskog političara Stjepana Đurekovića 1982. u Wofratshausenu pored Münchena, sudi od listopada 2014. pred Visokim zemaljskim sudom u Münchenu.

>> Mustač i Perković od države potražuju naknadu troška obrane za suđenje u Njemačkoj

>> Sudsko vijeće produljilo suđenje Perkoviću i Mustaču za dodatnih 15 ročišta

Komentara 8

IB
ibiza
23:56 03.05.2016.

treba njih sve u zatvor sada se prave ludi se u tamnice

DU
Deleted user
00:43 04.05.2016.

kakve troskove ,ko da plati porezni obveznici ...ako do toga dojde grad ce gorjet

DU
Deleted user
05:50 04.05.2016.

Ovoga ni vrag u paklu ne želi kod sebe jer bi bio konkurencija.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije