Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 39
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nije više tajno

Odvjetnici dobili pristup arhivskoj građi bivše države

Perković i Mustač
DPA/PIXSELL
17.12.2014.
u 23:00

Povjerenstvo pregledalo traženu građu i utvrdilo da nacionalna sigurnost i nacionalni interes neće biti ugrožen omogući li se uvi

Odvjetnicima angažiranim na suđenju Josipu Perkoviću Vlada je odobrila korištenje arhivskog gradiva iz bivšeg sustava. Siniša Pavlović, odvjetnik koji je sutužitelj u procesu Perkoviću i Zdravku Mustaču u Münchenu u ime Gizele Đureković, uvid u dokumentaciju zatražio je još u svibnju, nakon toga je vlada svu dokumentaciju iz bivše države zaštitila tajnošću i osnovala Povjerenstvo za sređivanje arhivskog gradiva od posebnog nacionalnog interesa.

Sad je to povjerenstvo pregledalo traženu građu, utvrdilo da nacionalna sigurnost i nacionalni interes neće biti ugrožen ako se omogući uvid, ali traži da se izdvoji gradivo koje se odnosi na ''osobne podatke''. Tek ćemo vidjeti kako će se izdvajanje tih osobnih podataka odraziti na korist koju od dokumenata sa sjednica Predsjedništva SRH, Izvršnog vijeća Sabora i Sabora mogu imati oni koji su zahtjeve podnijeli. To su, uz Sinišu Pavlovića, i Anto Nobilo, Perkovićev branitelj, te publicist Darko Hudelist koji želi pisati o raspadu Jugoslavije i o 13 stoljeća kršćanstva u Hrvata.

>>Policajci: Đureković radio za njemački BND

>>Zbog slučaja Perković policija kucala čak i sucu Vrhovnog suda

Komentara 18

Avatar Neanderthalac
Neanderthalac
23:30 17.12.2014.

Hudelist? Nobilo? Sinonimi za istinoljubivost i pravdu. Ha, ha, ha, ha....

MA
maxmaxymus1
23:37 17.12.2014.

sad kad su spalili sve što ih može inkriminirati daju na uvid,moš se misliti.

TV
tv5378
23:39 17.12.2014.

Kada je sve procesljano,kada su kompomitirajuci materijali unisteni,daje se na uvid,sto?UDBA (mafija)je odradila svoje,jos samo mora uskladiti svoja izvjesca sa Srbijanskom hobotnicom jer su prisiljeni stititi ledja,jedni drugima.Iako se sve zna,oni su nedodirljivi.Demokracija na Balkanski nacin!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije