Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Izvlačenje novca

Odvjetnica Zdravka Mamića o navodnoj istrazi u Švicarskoj: O tome ne znamo ništa

zdravko mamić
Foto: Davor Javorović/Pixsell
1/5
29.06.2016.
u 16:56

Neslužbeno se doznaje da je tužiteljstvo još početkom godine zatražilo od Švicarske međunarodnu pravnu pomoć

Državno odvjetništvo je, prema neslužbenim informacijama, još početkom godine preko Ministarstva pravosuđa od švicarskih pravosudnih vlasti zatražilo međunarodnu pravnu pomoć u predmetu koji se u Hrvatskoj vodi protiv bivšeg čelnika Dinama Zdravka Mamića zbog izvlačenja novca iz tog kluba.

 Uskok je, nakon niza istraga, krajem travnja podignuo prvu optužnicu protiv Zdravka Mamića, kojega u tom slučaju tereti da je zajedno s bratom Zoranom, bivšim direktorom Dinama Damirom Vrbanovićem te poreznikom Milanom Pernarom Dinamo oštetio za nešto manje od 116 milijuna kuna, a proračun za barem 12,2 milijuna kuna neobračunatog i neplaćenog poreza i prireza.

 Neslužbeno se doznaje da je tužiteljstvo još početkom godine zatražilo od Švicarske međunarodnu pravnu pomoć.

Neki hrvatski mediji prenijeli su članak švicarskog dnevnika Neue Luzerner Zeitung u kojem glavna tužiteljica kantona Obwaldena Esther Omlin potvrđuje da već pola godine vode kaznenu istragu protiv Mamića i nekih s njim povezanih osoba.

 Mamićeva odvjetnica Jadranka Sloković kaže da ne zna je li preneseni članak točan jer bi ona i njezin branjenik imali informacije ako bi se u Švicarskoj protiv njega vodila istraga.

 – Nemamo nikakve informacije, ništa nije došlo do danas, nikakav poziv, zahtjev. Prema tome, nisam sigurna da to što je preneseno iz stranih novina sasvim točno – kazala je Sloković Hini.

 Smatra kako bi oni morali imati informaciju o tome da se vodi istraga protiv Mamića te da švicarsko tužiteljstvo medijima ne bi dalo informaciju ni u slučaju da je radilo temeljem hrvatskog zahtjeva za međunarodnu pravnu pomoć.

 Upitana bi li obranu u slučaju da je zatražena međunarodna pomoć bili dužni obavijestiti, Sloković je odgovorila potvrdno.

– Ako se vodi istraga i ako se obavljaju određene radnje vezane za nešto u što je uključen Zdravko Mamić, naravno da bi bili dužni obavijestiti i tražiti izjavu od njega – zaključila je Sloković. – Mi bismo za to znali, čim o tome ne znamo ništa, to mi liči na neko "spinanje" – dodala je.

 Prema pisanju medija, švicarske vlasti navodno provjeravaju tokove novca uplaćenog na račune tamošnjih offshore tvrtki.

Komentara 52

NE
neki
18:31 29.06.2016.

Od ovog nas može spasiti jedino Švicarska i FBI. Kod nas će sve zapeti na "Pipl mast trast as" pravosuđu.

AN
anticenzura
19:44 29.06.2016.

Nije mu braco za nista kidnuo u Saudijsku Arabiju, nanjusili su oni sta im se sprema.

BI
binki
19:55 29.06.2016.

Sve su to podmetanja svicarskih komunjara, svicarskih crvenih kmera i svicarskih partizana.jedan brat zbrisao u saudijsku arabiju a drugi baš ima neki posao u zimbabveu. Paljevina.....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije