Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 53
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Akademska donatorska večer

Kolinda Grabar-Kitarović: Mlade trebamo više nego ikad. Oni su pokretači napretka

Kolinda Grabar-Kitarović
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
1/16
04.05.2015.
u 23:00

S ciljem prikupljanja novca za novu generaciju stipendista večer je održana pod visokim pokroviteljstvom predsjednice Republike Kolinde Grabar-Kitarović i uz potporu Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta

U organizaciji Sveučilišta u Zagrebu i Nacionalne zaklade za potporu učeničkom i studentskom standardu (NZPUSS) večeras je u novoobnovljenom Francuskom paviljonu Studentskog centra u Zagrebu održana Akademska donatorska večer. S ciljem prikupljanja novca za novu generaciju stipendista večer je održana pod visokim pokroviteljstvom predsjednice Republike Kolinde Grabar-Kitarović i uz potporu Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta, a uz medijsko pokroviteljstvo HRT-a i Večernjeg lista .

– Mlade trebamo više nego ikad. Oni su pokretači napretka – poručila je predsjednica Kolinda Grabar Kitarović i dodala kako je od iznimne važnosti kakav odnos imamo prema mladima koji, kako je rekla, mogu biti najbolji predvodnici novog hrvatskog zajedništva. Akademska donatorska večer okupila je brojne ugledne i poznate goste među kojima su bili i bivši ministri znanosti i obrazovanja Radovan Fuchs i Dragan Primorac, ali i bivši ministar znanosti Gvozden Flego koji je na događaj stigao kao izaslanik Sabora. Na donatorsku su večer stigli brojni predstavnici diplomatskog zbora, predstavnici različitih institucija, zaklada i udruga civilnoga društva, predstavnici akademske zajednice, gospodarstvenici, predstavnici medijskih kuća,... 

Aktualni ministar znanosti, obrazovanja i sporta Vedran Mornar na večeri se pohvalio i pozitivnim brojkama. Istaknuo je kako će sljedeće godine u studentski standard biti uloženo 123 milijuna kuna te kako će se smještajni kapaciteti povećati za čak 30 posto. Ove godine, kaže Mornar, podijelit će se i 75 milijuna kuna stipendija što je iznos 25 posto više nego lani, a čak 80 posto više nego preklani.

Rektor Sveučilišta u Zagrebu Damir Boras istaknuo je kako je obveza cijelog društva osigurati mladima bolju budućnost kako bi stekli vrhunsko obrazovanje.

Inače, preko same Zaklade za potporu učeničkom i studentskom standardu u proteklih je šest godina dodijeljeno više od 3500 stipendija.

>> Vedran Mornar: Nema razloga da reformu obrazovanja zaustavi neka nova vlast

>> Stipendije i posao, ali i stan plan su za mlade Zagrepčane

Komentara 86

BA
barbaizamerike
23:15 04.05.2015.

Tako je dosta nam je prdonja bez ideja

MA
Marko1337
23:11 04.05.2015.

Predsjednice sve su to vrlo važne stvari, no ništa od toga nije moguće ostvariti sako se ne napravi LUSTRACIJA, i ako se ne DEMOKRATIZIRAJU MEDIJI, jer to su najgore činjenice koje nas vuku u propast

UI
Uvijek_iskreno
23:35 04.05.2015.

Tako je predsjednice, upravo mladi i skolovani ljudi su kljuc uspjeha!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije