Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Jedinstven susret poslodavaca i studenata

Održan Student Future Day

ZŠEM
Foto: Promo foto National Geographic
1/5
24.04.2015.
u 15:44

Održan Student Future Day na ZŠEM-u - jedinstven susret poslodavaca i studenata koji je ove godine na tematskim radionicama i okruglom stolu okupio rekordan broj sudionika

Na Zagrebačkoj školi ekonomije i managementa dogodilo malo čudo. Naime, 22. travnja 2015. godine održan je deseti po redu studentski sajam poslova Student Future Day kojega ZŠEM tradicionalno organizira s dva cilja. Prvenstveno, sajam je dio kontinuirane brige ZŠEM-ovog Centra za razvoj karijere o svojim studentima u pronalasku prakse i stalnog zaposlenja, a onda posljedično i doprinos na makrorazini smanjenju nezaposlenosti u Hrvatskoj.

Prema riječima voditeljice Centra za razvoj karijere, Jelene Janković, MBA, na susretu se popunio kapacitet izlagača iz različitih sektora, od FMCG-a (fast-mooving consumer goods), farmaceutike, bankarskog i financijskog sektora do proizvodne industrije i dodaje:

„Zahvaljujući SFD-u i izravnom kontaktu diplomanata i ostalih studenata s predstavnicima poslovne zajednice bilježimo sve više studentskih poslova i zapošljavanja koji se ostvaruju tijekom cijele godine. Dio studenata poslodavci zamijete već na radionicama, a nakon odrađene prakse studenti nerijetko dobivaju ponude za stalna zaposlenja. Izravno s SFD-a studenti su pronašli posao u KPMG-u, Lidlu, Privrednoj banci Zagreb, Styriji, Erste banci, a najčešće u odjelima računovodstva i revizije, financija, ljudskih potencijala, marketinga i prodaje.“

Desetogodišnje iskustvo susreta studenata i poslodavaca pokazuje da se najviše traže prodajne vještine, sklonost financijama, međunarodno iskustvo, i točnost u administrativnim zadacima. Poslodavci traže studente koji se ističu karakterom, samopouzdanjem i komunikacijskim vještinama. Naposljetku, ključni su samopouzdanje, entuzijazam i spremnost za rad koje studenti trebaju pokazati kako bi se istaknuli, a takvi su upravo studenti ZŠEM-a koji u 70% slučaja pronalaze posao unutar 4 mjeseca po diplomiranju a u 30% slučaja svojh su posao našli tijekom studija.

Budi i ti jedan od njih te se prijavi za stipendiju ovdje.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije