Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
oporba smišlja što dalje

Odlukom Mosta zatečeni u SDP-u i HNS-u, čeka se potez HDZ-a

24.01.2013., Zagreb - U Banskim dvorima je odrzana redovita sjednica Vlade RH.  Photo: Patrik Macek/PIXSELL
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/4
27.05.2016.
u 14:00

Padne li Vlada, tvrde u SDP-u, novi su izbori najpoštenije i najbolje rješenje, ali spremni su, kažu, i na razgovore s Mostom

Informacija da će većina mostovaca u Saboru glasati protiv Tomislava Karamarka zatekla je SDP-ovce koji su sami i pokrenuli zahtjev za izglasavanje nepovjerenja prvom potpredsjedniku Vlade. Dok se to doista ne dogodi, neće ni vjerovati. A i prije konačnog stava kako se dalje ponašati žele prvo vidjeti kako će reagirati sam HDZ.

Čeka se potez HDZ-a

Odnosno hoće li izglasavanje nepovjerenja Karamarku doista značiti i pad Vlade ili su u najjačoj vladajućoj stranci spremni odreći se svog predsjednika da bi se spasili od novih izbora.
Zanimljiv im je tajming koji je Most izabrao za objavu svoga stava, točno pred izbore u HDZ-u, a podsjećaju i kako se Most i dalje pravi da može i dalje s HDZ-om, samo bez Karamarka.
– U svakom slučaju ono što većina naših sugovornika u SDP-u kaže jest da su u slučaju pada Vlade novi izbori najpoštenije rješenje i da su oni za njih spremni, ali i da sada imaju veliku šansu izbore i dobiti što pokazuju i nove ankete. U opciju preslagivanja ne vjeruju.

– Ali odazvat ćemo se na sve razgovore koji su u interesu Hrvatske – kaže član Predsjedništva SDP-a. Upravo takav stav SDP je formirao još u Crikvenici prije dvadeset dana gdje su razglabali o povratku na vlast. No od tada do danas tema je pala u zaborav što neki u stranci zamjeraju vodstvu. Očekuju da se nakon novih okolnosti što prije sastane Predsjedništvo, a potom i Glavni odbor stranke da bi se vidjelo kako se dalje postaviti u novim okolnostima.

I u HNS-u su oprezni s izjavama što raditi. Jer nisu sigurni kako će se priča dalje rasplitati. Nije isključeno, kaže naš izvor iz HNS-a, da se u priču uplete i predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović jer izlazak na nove izbore za HDZ znači i gubitak izbora. Može li i hoće li HDZ sebi dopustiti takvu žrtvu zbog jednog čovjeka, u HNS-u dvoje.

Izabrati ustavne suce

Što s ustavnim sucima? Ono što u oporbi znaju sa sigurnošću jest da na dan izglasavanja nepovjerenja Karamarku svi moraju biti u Saboru i dignuti ruku za svoj prijedlog. A trebalo bi izabrati i ustavne suce iako je jasno da će to biti veliki problem.

I u SDP-u i HNS-u sigurni su i da će, dođe li do novih izbora, koalicija Hrvatska raste biti ponovno aktualna jer od centrističke priče HNS-a u slučaju izbora najesen nema ništa. S ciljem da se i proširi broj partnera kako bi se mogao osvojiti što veći broj mandata.

Ozbiljno se računa na HSS, ali i IDS.

>>Budite sigurni da će SDP doživjeti poraz na glasovanju u Saboru i da zahtjev za opoziv neće proći

Komentara 142

Avatar Cinco
Cinco
14:06 27.05.2016.

Ma lažu da su iznenađeni. Petrov je "popušio" sve udbaške podvale do sad.

DU
Deleted user
14:07 27.05.2016.

užas

DU
Deleted user
14:04 27.05.2016.

Jadni mi ako se vrati ova protuhrvatska ekipa, a sve zahvaljujući podvali zvanoj Most.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije