Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Branko Šegon

'Odluka Povjerenstva je neodrživa, žalit ću se Upravnom sudu'

Branko Šegon
Foto: Robert Anic/PIXSELL
18.04.2014.
u 10:50

Povjerenstvo je u Šegonovu slučaju analiziralo kreditnu politiku HBOR-a unatoč tome što su uprava i Nadzorni odbor utvrdili da taj kredit u iznosu 31,4 milijuna kuna ni po čemu nije sporan i na osnovu toga su odlučili da je riječ o sukobu interesa

Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa tek je u četvrtak objavilo odluku o slučaju bivšeg pomoćnika ministra financija Branka Šegona, kojeg su 7. ožujka kaznili sa 40 tisuća kuna procjenjujući da se zbog kredita HBOR-a našao u sukobu interesa. Zaključio je da je obrazloženje odluke bitno blaže nego ono što se čulo na sjednici 7. ožujka.

– Tada su članovi Povjerenstva tvrdili, primjerice, da sam nanio štetu HBOR-u i još neke stvari kojih nema u pisanoj odluci. No, u svakom slučaju, ta je odluka za mene neodrživa, očitovat ću se o svim točkama po kojima su me okrivili i pokrenuti spor na Upravnom sudu – rekao je Šegon za Novi list dodavši da u ljeto 2012. nije mogao izvijestiti Povjerenstvo da tvrtka Facta Vera, u kojoj je 20-postotni vlasnik, stupa u poslovni odnos s HBOR-om zato što to tijelo u to vrijeme nije ni postojalo.

Povjerenstvo je u Šegonovu slučaju analiziralo kreditnu politiku HBOR-a unatoč tome što su uprava i Nadzorni odbor utvrdili da taj kredit u iznosu 31,4 milijuna kuna ni po čemu nije sporan i na osnovu toga su odlučili da je riječ o sukobu interesa. Šegon je sankcioniran i zato što svog nadređenog nije obavijestio o kreditu, kao ni ostale članove Vlade.

>>Pokrenut postupak protiv Bandića, odbačena prijava protiv Milanovića

>>Povjerenstvo: Šegon je bio u sukobu interesa

Komentara 7

L0
luena 01
11:34 18.04.2014.

Umjesto da se pospe pepelom on bi vratio u politku..Umjesto u remetinac on ce se zaliti...stvarno moras biti dikobraz .

KA
kafka
11:43 18.04.2014.

Mafija. Sve na USKOK i u zatvor. Sramota na HBOR ne vidi da krši pravila kojih se mora držati. Smjena zlotvora u HABORu.

NE
neki
11:26 18.04.2014.

Vrati novac s kamatama.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije