Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 25
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
U Haagu

Odluka o tužbi i protutužbi Hrvatske i Srbije za genocid bit će objavljena do veljače

sud čekić
Foto: DPA/PIXSELL
01.11.2014.
u 09:51

Glavna javna rasprava u Haagu održana je od 3. ožujka do 1. travnja ove godine

Predsjednik Međunarodnog suda pravde u Haagu, Peter Tomka najavio je na Glavnoj skupštini UN da će presuda u sporu prema tužbi Hrvatske i protutužbi Srbije za genocid biti donesena prije nego što u veljači bude obnovljeno sudsko vijeće promjenom trećine sudaca, doznaje beogradska Politika.

Tomka je, podsjetivši kako je u ožujku u sudu održana javna rasprava tijekom koje su se Hrvatska i Srbija pozivale na kršenje Konvencije o sprječavanju i kažnjavanju genocida, naveo da se sada raspravlja o ovom slučaju i u tijeku je izrada presude. Glavna javna rasprava u Haagu prema tužbi koju je Hrvatska podnijela protiv SRJ 1999. i protutužbi iz 2010. kojom je uzvratila Srbija kao pravna sljednica SRJ, održana je od 3. ožujka do 1. travnja ove godine.

>> Josipović: Tužba Srbije neće uspjeti, a što koriste, to je njihova stvar

>> Željeni ishod neizvjestan je i skup, no suđenje za genocid ima svoju vrijednost

>> Hrvatska i Srbija o tužbi za genocid 3. ožujka 2014.

Komentara 8

SA
samoborka
11:07 01.11.2014.

ako ce se imalo suditi po pravdi, a ne politicki,Srbijo najeb... si.

SO
Sos
10:50 01.11.2014.

josipovic prestavnik regije za koju se i bori ali ce njegova srbija izgubit koliko se god on trudio

VE
verakruz
12:14 01.11.2014.

Šta na ovo ima izjaviti naš dosadašnji "Predsednik"? Da li će se uvažiti njegove "primedbe" kako je u Hrvatskoj bio građanski rat? I kada će ga netko od državnih tijela ispitati koje je on sve informacije nosio Cvetičaninu osim "hrestomatija"?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije