Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 105
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Joško Klisović

Odluči li Povjerenstvo za sukob interesa da je Karamarko odgovoran, mi u SDP očekujemo da odstupi

Joško Klisović
Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL
1/3
10.05.2016.
u 14:10

SDP, dodao je Klisović, podržava prijedlog Mosta u ime kojeg je Miro Bulj danas pozvao Povjerenstvo za sprječavanje sukoba interesa da provjere premijera, potpredsjednike Vlade Tomislava Karamarka i Božu Petrova

SDP-ov saborski zastupnik Joško Klisović  najavio je danas da će članovi njegove stranke uputiti Vladi niz zastupničkih pitanja vezanih uz pitanja energetike, privatizacije HEP-a, planova Vlade oko navodnog uključenja Hrvatske u projekt mađarske elektrane Paks, a ako ne dobiju zadovoljavajuće odgovore, mogli bi pokrenuti interpelaciju o radu Vlade po tim pitanjima. SDP, dodao je Klisović, podržava prijedlog Mosta u ime kojeg je Miro Bulj danas pozvao Povjerenstvo za sprječavanje sukoba interesa da provjere premijera, potpredsjednike Vlade Tomislava Karamarka i Božu Petrova, ministre godspodarstva i poduzetništva i sve ostale ministre, zastupnike, ako imaju nekakvu suradnju s MOL-im konuzltantnima ili MOL-om.

Referirao se na izjave ministra Horvata da je Hrvatska zainteresirana za proširenje izgradnje nuklearne centrale Paks u Mađarskoj.

– S obzirom da je područje energetike područje ministra gospodarstva koji dolazi iz Mosta, ovakva neusklađenost u radu očito ukazuje na slabu suradnju unutar vlade, i ne zna se više tko što radi. Ili ukazuje na jednu tendenciju HDZ-a da želi ovladati resorima i područjima u kojima je veliki novac. Energetika je svakako jedan takav resor. Mi smo bili svjedoci da je Vlada pokrenula postupak procjene vrijednosti HEP-a za potrebe privatizacije, a u ovom trenutku je nejasno da li ulazak u ovako veliki posao u Mađarskoj otvara pitanje vezane trgovine za ulazak Mađara možda u HEP, i to po obrascu kakav smo vidjeli u Ini – kazao je Klisović te rekao da će kroz zastupnička pitanja Vladi pokušati dobiti odgovore na niz otvorenih i nejasnih pitanja.

Upitan smatra li zabrinjavajućim da se u ovoj priči s elektranom, ali i u priči s Inom, pojavljuju iste osobe povezane s prvim potpredsjednikom Vlade i predsjednikom HDZ-a Tomislavom Karamarkom, Klisović je odgovorio da upravo zbog svih tih nejasnoća upućuju pisma Vladi.

– Puno je toga nejasno ovdje i ne bih željeo špekulirati bez dokaza, ali svakako neke sumnje postoje. Zastupnici Mosta već zatražili utvrđivanje potencijalnog sukoba interesa, i mogu reći samo da mi u SDP-u podržavamo takav potez – tvrdi Klisović.

Iako je Gordan Maras na Facebooku najavio da će tražiti interpelaciju o radu Vlade po ovim pitanjima, Klisović je objasnio da će prvo pričekati odgovore Vlade na njihova pitanja, pa temeljem toga, postupiti dalje i vidjeti treba li ići s interpelacijom.

Ukoliko se priča iz današnjeg Nacionala, prema kojoj je lobist mađarskoj Mola Jozo Petrović od 2013. do 2015. godine plaćao supruzi Tomislava Karamarka – Ani Šarić za usluge savjetovanja, a u kontekstu Karamarkovog inzistiranja da će Hrvatska povuće iz arbitraže u slučaju Ina-Mol, novinare je zanimalo treba li Karamarko odstupiti.

– Pitanje je pravne odgovornosti koju će utvrditi Povjerenstvo za sprječavanje sukoba interesa, a onda je i pitanje političke odgovornosti, odnosno procjene dužnosnika što će napraviti u tom slučaju. Mi u SDP-u očekujemo da on odstupi u tom slučaju – zaključio je Klisović.   

>> 'Karamarko treba dati ostavku ako je istina da je njegova supruga dobila pola milijuna kuna od lobista MOL-a'

Komentara 15

DU
Deleted user
14:53 10.05.2016.

To bi bilo u redu da je svatko kome se dokazao sukob interesa odstupio, koliko se sjećam nitko do sada nije, samo su plaćali neke simbolične kazne, neki i na rate i bez problema dalje bili ministri...kamo sreće da je praksa da svi odstupe nakon dokazanog sukoba interesa...

MG
milerazbojnik@gmail.com
14:57 10.05.2016.

mila majko i bože dragi pa ovi nemaju niti srama niti poštenja nikako .jednom rječju njihova vladavina je bila prepuna sukoba interesa i slićnih bljuvotina da se čovjeku zgadi život i upita se jesmo li mi uopšte normalna nacija kad takvim ljudima dasmo vlast --pljuvanje po svakom na čelu s premijerom .sukobi interesa i slično .jednom rječju da normalan ne povjeruje kao da su narodu i naciji isprali mozak kao u 41kad je bio nepismen i lako je bilo pametnim glavama prodavat maglu a da ne spomenem muljažu o ženi koja doživi kao u znanstvenoj fantastici srčani udar pa lagaše i premijer i opačićka zajedno i platiše kaznu al al rekoše javno ak je to tak mi imamo vlast pa ćemo mjenjat zakon ..jednom rječju rugala se sova sovi koja ima veče oči i to se opet događa .briga mene i boli neka stvar i za sdp i za hadeze nego dajte prekinite se hranit kao paraziti s tim srrrrr i počnite svi skupa nešto radit da ovom narodu skinete teret s grbače jer vi uživate a on stenje kao kod franje tahije s razlikom da vi ništa ne radite a uživate privilegije i dokle če to tako

TV
tv5378
15:21 10.05.2016.

I Karamarko ce uslisiti vasu molitvu?Klisovic,Glavasevic,Maras sve ljudi od formata.Pljuc!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije