Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 126
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Vrh HDZ-a:

Odlazak Martine Dalić nije nikakav gubitak, bila je zastupnica bankarskih lobija

Željko Reiner
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
22.09.2014.
u 18:09

– Bila je protiv suradnje HDZ-a s uglednim njemačkim ekonomskim institutom IFO koji radi za bavarsku vladu – optužuju u HDZ-u.

U HDZ-u odlazak Martine Dalić službeno komentiraju tako da joj žele sve najbolje u budućem političkom životu. Stav stranke prenio je akademik Željko Reiner (na slici), koji je objasnio da je M. Dalić imala različit pristup gospodarstvu od HDZ-a – ona je zagovarala neoliberalni pristup, a stranka socijalno-tržišno gospodarstvo.

Službeno je reagirao i Drago Prgomet, zamjenik predsjednika HDZ-a, koji je rekao da mu je žao što iz HDZ-a odlazi stručnjakinja za ekonomiju, pogotovu u trenutku kad im stručnjaci trebaju. U vrhu HDZ-a, doduše neslužbeno, puno su oštriji u komentarima. Odlazak M. Dalić uopće ne smatraju gubitkom jer drže da je ona bila zagovornica bankarskih lobija, a i protivila se HDZ-ovu konceptu gospodarstva. Štoviše, poručuju da je ona prijateljica s Tamarom Obradović Mazal, šeficom izbornog stožera predsjednika Josipovića pa se pitaju je li njezin odlazak iz stranke koordiniran s Uredom predsjednika uoči predsjedničke kampanje.

– Bila je protiv suradnje HDZ-a s uglednim njemačkim ekonomskim institutom IFO koji radi za bavarsku vladu, a u Bavarskoj je nezaposlenost samo 2,5 posto – optužuju u HDZ-u. Poručuju, ako je tako principijelna, zašto ne vrati mandat HDZ-u. Iz vrha stranke kažu da im ničije taštine neće biti važnije od hrvatskih interesa.

>>Martina Dalić izlazi iz HDZ-a: 'Hrvatska ne može podnijeti još jednu nepripremljenu Vladu'

Komentara 228

SA
sasajuri
19:12 22.09.2014.

@ja-kan-Dalićka je isto Hercegovka, a tko je glavni u tvom SDP-u? Hercegovac Milanović (djed mu iz Livna), njegova supruga Musić je Hercegovka, drugi čojvek SDP je Hercegovac Josip Leko, ostali su Srbi u vrhu SDP-a ili bosanski Srbi kao Željko Jovanović (tata mu iz Pelagićeva). SDP-om drmaju Hercegovci i bosanski Srbi te naši domaći Srbi hahaha....

NZ
NAĐI-zaZAGREBbezkumova
18:19 22.09.2014.

Kako god bilo, HDZ se svrstao uz Josipovića i SDP, protiv narodnog referenduma. Ostalo je nebitno. Hrvatska tek treba dobiti pravu stranku desnice i pravog kandidata za predsjednika s desnice. Ovakav HDZ to sigurno nije.

PO
Porta1950
19:36 22.09.2014.

Treba se maknut od balkana trebamo gledat prema njemackoj

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije