Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 95
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
traži se novi termin

Zbog neodgodivih obveza odgođen sastanak Mire Kovača i Johna Kerryja

kovač kerry
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
1/9
Autori: Vecernji.hr, Hina
05.05.2016.
u 19:00

Sastanak između ministra vanjskih i europskih poslova Mire Kovača i državnog tajnika Johna Kerryja odgođen je zbog neodgodivih obveza obiju strana. Odnosi između Republike Hrvatske i SAD-a su prijateljski i vrlo bliski

Američko veleposlanstvo u Hrvatskoj objavilo je da su poteškoće u pronalaženju odgovarajućeg termina jedini razlog odgode sastanka šefova diplomacije dviju zemalja, Johna Kerryja i Mire Kovača

– Veleposlanstvo Sjedinjenih Država potvrđuje da jedini razlog odgode sastanka između državnog tajnika Johna Kerryja i ministra vanjskih i europskih poslova Mire Kovača leži u poteškoći obiju strana u pronalaženju odgovarajućeg termina – navodi se u priopćenju.

– Odnosi između Sjedinjenih Država i Hrvatske i dalje su čvrsti – stoji u priopćenju američkog veleposlanstva.

Sjedinjene Američke Države i Hrvatska dogovorile su se da će ugovoriti novi termin za ovaj bilateralni posjet, dodaje se u tekstu.

Neki hrvatski mediji pišu da je Kerry otkazao za srijedu planirani sastanak s ministrom Kovačem koji je u Washington putovao kako bi se sastao s američkim kolegom nagađajući da je razlog američka reakcija na navodnu obnovu ustaške simbolike i stanje medijskih sloboda i ljudskih prava u Hrvatskoj.

Obavijest o odgodi sastanka Kerryja i Kovača popodne je stigla i iz Ministarstva vanjskih i europskih poslova.

– Sastanak između ministra vanjskih i europskih poslova Mire Kovača i državnog tajnika Johna Kerryja odgođen je zbog neodgodivih obveza obiju strana. U tijeku su razgovori za novi termin sastanka. Odnosi između Republike Hrvatske i SAD-a su prijateljski i vrlo bliski – stoji u priopćenju.

>>Svjetski političari u Muenchenu o rješenju sirijske krize i egzodusu iz Alepa

Komentara 62

PL
@ploto@
21:14 05.05.2016.

Jedina šansa da se iz ove kaljuže izvučemo i da speremo ljagu je da pošaljemo još 1000 hrvatskih vojnika u Afganistan i da kupimo eskadrilu otpisanih F16 sa rezervnim dijelovima koji stoje skuplje od novih aviona.

MA
maddog
20:16 05.05.2016.

pljus!!!koja samarcina čula se do Zagreba preko bare!

PL
@ploto@
21:11 05.05.2016.

Inače ovo je zaista velik pljuska RH zato jer je porušila,opljačkala i uništila Irak,Libiju i Siriju.SAD su nam jasno dale na znanje da više neće trpiti taj naš fašizam.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije