Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 181
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NIGDJE NE RADI

Odbijena tužba radnice koja je izgubila posao zbog dvije šnite pršuta: 'Osjećam se kao pas Medo'

Karamarko na međunarodnom festivalu pršuta u Drnišu
Hrvoje Jelavic/PIXSELL
07.02.2017.
u 21:56

Šešo, koja je nakon izricanja presude izašla blijeda, mora platiti i troškove suđenja u iznosu od preko 13 tisuća kuna.

Općinski sud u Zadru na ponovljenom je suđenju odbio zahtjev Suzane Šešo koja je protiv Interspara podnijela zbog izvanrednog otkaza kojeg je dobila u rujnu 2015. godine jer je tijekom pauze pojela dvije šnite pršuta.

Šešo je prvi postupak dobila, no Interspar se žalio na presudu, a Županijski sud u Zagrebu žalbu je usvojio i sve vratio na ponovno suđenje, no pred drugim sudskim vijećem. Nakon prvostupanjske presude bila je vraćena na posao, no isti je izgubila nakon podnošenja žalbe. Od tada nigdje ne radi, a prošlo je više od sedam mjeseci.

- Kako se osjećam? Ne toliko dobro kao bivši premijer Ivo Sanader ili gradonačelnik Božidar Kalmeta. U rangu sam psa Mede koji nije smio lajati. Sada sam u prilici da nemam što jesti jer sam postala socijalno ugrožena osoba - kazala je Šešo nakon što je izgubila ponovljeno suđenje, javlja Zadarski.hr.

Sutkinja Ivana Čačić Brčić rekla je kako je tužbeni zahtjev u potpunosti odbačen jer je Šešo prekršila interne akte o poslovanju jer je konzumirala hranu bez odobrenja poslodavca i bez da je platila. Time je narušila povjerenje poslodavca što je bilo dovoljno za izvanredni otkaz o radu. 

Šešo, koja je nakon izricanja presude izašla blijeda, mora platiti i troškove suđenja u iznosu od preko 13 tisuća kuna.

>> Mladići ukrali četiri pršuta da bi se osladili za Praznik rada

>> Ukrao 44 pršuta

Ključne riječi

Komentara 40

BU
buderim
23:27 07.02.2017.

Kad poslodavac nije zadovoljan sa zaposlenikom (iz bilo kojih razloga) onda su dvije snite prsuta i te kako vazne. Iza ove price skriva se planina.

DE
demokršćanin
22:18 07.02.2017.

Radnica nije poštivala interne akte o poslovanju tvrtke u kojoj je radila.A kako bi tek trebalo osuditi tu tvrtku koja zarađuje u stranoj državi prodajući sve samo ne proizvode države iz koje izvlači dobit.I ta bi se tvrtka trebala držatii zakona države u kojoj otvara sve više svojih prodavaonica, ali to ne čini.

CI
cika123
23:40 07.02.2017.

Nisu ovdje u pitanju samo dvije šnite pršuta, planirali su joj dati otkaz a ove šnite pršuta su samo to ubrzale.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije