Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 169
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Neosnovan

Odbijen višemilijunski zahtijev Josipa i Borisa Kordića prema državi

Županijski sud
Foto: Anto Magzan/Pixsell
27.11.2015.
u 18:35

Županijski sud je u listopadu preinačio presudu Općinskog građanskog suda, izvijestilo je danas Državno odvjetništvo na svojim internetskim stranicama, navodeći da je pravomoćnom presudom tužbeni zahtjev odbijen kao neosnovan.

Zagrebački Županijski sud pravomoćno je odbio zahtjev Josipa i Borisa Kordića, kojim su tražili da sud utvrdi ništetnost nagodbe sklopljene 2008. između Hrvatskog fonda za privatizaciju (HFP) i Republike Hrvatske s jedne strane te Dubrovačkih vrtova sunca i Vrtova sunca Orašac s druge strane, kao i da sud naloži državi i fondu da isplate tužiteljima 137,4 milijuna kuna sa zateznim kamatama.

Poduzetnik Josip Kordić i njegov sin Boris Kordić lani u ožujku nepravomoćno su dobili tu parnicu na Općinskom građanskom sudu, koji je tada presudio da je ništetna nagodba između države i HFP-a te poduzetnika Josipa  i Borisa Kordića iz 2008. jer su bili prisiljeni zbog poslovne nužnosti nagodbom državi i HFP-u isplatiti 137,4 milijuna kuna.

No, Županijski sud je u listopadu preinačio presudu Općinskog građanskog suda, izvijestilo je danas Državno odvjetništvo na svojim internetskim stranicama, navodeći da je pravomoćnom presudom tužbeni zahtjev odbijen kao neosnovan.

Osim što je pravomoćnom presudom Županijski sud odbio tužbeni zahtjev, tužiteljima je naložio da državi nadoknade trošak parničnog postupka u iznosu od 725,500 kuna.

Županijski sud je, navodi tužiteljstvo, u cijelosti potvrdio kako u sklapanju nagodbe Hrvatske i HFP-a s trgovačkim društvima ni na koji način nije povrijeđen zakon. 

>> Kordići pobijedili: Država im mora vratiti 137 milijuna kuna! 

>> Poduzetnici Josip i Boris Kordić traže da im država vrati 137,4 milijuna kuna

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije