Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 91
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
saborski odbor

Od Ruže Tomašić traže da prestane slati poruke koje kompromitiraju Hrvatsku

Ruža Tomašić
Nikola Čutuk/pixsell
08.05.2015.
u 16:15

Saborski Odbor za ljudska prava i prava nacionalnih manjina reagirao je na izjavu koju je europarlamentarka izjavila u Vukovaru

Reagirajući na izjavu europarlamentarke Ruže Tomašić o "čišćenju Srba iz Hrvatske", saborski Odbor za ljudska prava i prava nacionalnih manjina donio je zaključak kojim "oštro osuđuje retoriku i sadržaj izgovorenih riječi Ruže Tomašić u Vukovaru 3. svibnja 2015. godine.

- Budući da to nije prvi put da zastupnica Tomašić upotrebljava etnocentričnu i diskriminirajuću retoriku u svojim govorima, ovaj Odbor smatra da bi se Ruža Tomašić morala suzdržati od upućivanja poruka koje kompromitiraju Hrvatsku na unutarnjem i vanjskopolitičkom planu i koje proizvode nemir i nesigurnost kako kod pripadnika nacionalnih manjina, tako i kod svih slobodnih i tolerantnih građana – stoji u zaključku Odbora za ljudska prava i prava nacionalnih manjina.

Odbor također apelira na toleranciju i na izbjegavanje svih aktivnosti usmjernih ka polarizaciji hrvatskog društva i njenih demokratskih temelja.

>>U Vukovaru osudili izjave srbijanskog ministra Vulina

>>Hrvatsku treba čistiti od ružnih riječi

Komentara 37

DG
davor.gazivoda
16:33 08.05.2015.

jos da kazete tko sjedi u tom odboru

KN
knezica
16:53 08.05.2015.

Evo dokaza tko se u Hrvatskoj suprotstavlja procesuiranju ratnih zločinaca. Ljudi otvorimo oči, ovi koji su glasovali danas za ovo izvješće , sutra će nas domoljube hapsiti. Uništimo ih na izborima, vrijeme je da se provede ne samo lustracija, nego i dečetnifikacija Hrvatske!

ĐO
đonids
16:53 08.05.2015.

S Ružom se apsolutno slažem po pitanju četničoidne srbadije. Ko ne želi biti u Hrvatskoj i poštivati njezine zakone i Hrvate kao jedini konstituidni narod marš van gdje Vam je bolje!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije