Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 19
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
s logom EU

Od ponedjeljka nove registarske pločice. Evo kako će izgledati!

automobili
Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL
1/7
01.07.2016.
u 16:40

Što se tiče cijene, skoro sve vrste registarskih pločica će pojeftiniti

Od ponedjeljka, 4. srpnja na snagu stupa novi Pravilnik o registraciji i označavanju vozila kojim je reguliran izgled i cijena novih registarskih pločica, doznaje se u MUP-u.

Prema odredbama novog pravilnika postojećim registarskim pločica s lijeve strane dodan je plavi pravokutnik kao oznaka pripadnosti Europskoj uniji tzv. europski logo i nacionalna oznaka za Hrvatsku – HR. Registarska područja pritom su ostala ista, kažu u MUP-u.

Nakon početka izdavanja novih registarskih pločica vozači neće morati mijenjati postojeće registarske pločice, već će se one postupno zamjenjivati u svim onim slučajevima redovnih zamjena – kada vozači prvi put registriraju vozilo, prilikom promjene registarskog područja, u slučaju gubitka, krađe ili oštećenja.

Foto: MUP RH

Što se tiče cijene, skoro sve vrste registarskih pločica će pojeftiniti.

Obične registarske pločice pojeftinit će sa 76 na 65 kuna, registarske pločice po narudžbi s unaprijed zadanom brojčanom i slovnom oznakom s 378 na 278 kuna, prenosive pločice s 920 na 278 kuna, dok je najveće pojeftinjenje svakako ono za registarske pločice po izboru koje će sa 6720 kuna pojeftiniti na 2000 kuna, navode u MUP-u.

>>Stižu nove registarske pločice, evo što se mijenja i koliko će koštati!

Komentara 57

Avatar biro
biro
17:01 01.07.2016.

Domace komunjare na aparatima sto ostaje nasa sahovnica.

DM
drug marin
19:17 01.07.2016.

Ostoja i Podrepić plaču

TI
tiikru
18:34 01.07.2016.

PARTIJA već grozničavo traži nova rješenja ako se vrati na vlast,navodno su srp&čekić u igri na najjače!?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije