Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 134
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
22.07.2014. u 12:00

Zbog skromnih prihoda HDZ-a postaje razumljivo zašto se predsjednik ne odriče solidne saborske plaće mada priznaje da se posvetio isključivo stranačkom radu

Teško stanje u stranačkoj blagajni

Tomislav Karamarko, predsjednik HDZ-a, doista je mislio ozbiljno kada je izjavio da ne dolazi u Sabor jer mora svakodnevno obilaziti stranačke ogranke. Prema službenim stranačkim izvješćima za prvih pola godine, HDZ je od donacija prikupio samo 131.000 kuna što je manje i od prije nekoliko mjeseci osnovanog ORaH-a Mirele Holy, koji je od donatora primio 134.000 kuna. Zbog tako skromnih prihoda HDZ-a postaje razumljivo i zašto se predsjednik ne odriče solidne saborske plaće mada priznaje da se posvetio isključivo stranačkom radu. HDZ mu od donacija ne bi mogao pokriti ni plaću.

Multiplikatorni efekt odluke HNB-a

Na zamjeni novčanice od 50 kuna, zarada 47,60

Boris Vujčić, guverner HNB-a, vjerojatno ima neki važan razlog zbog kojeg ne dopušta bankama i Fini zamjenu nevažećih novčanica. Za razliku od oštećenih, pohabanih ili nagorjelih banknota koje se mogu zamijeniti u svakoj banci, nevažeću novčanicu smije zamijeniti jedino HNB. A oni traže da im se nevažeća novčanica dostavi vrijednosnim pismom što stoji 23,80 kuna. Novinarka Slobodne Dalmacije na osobnom primjeru uvjerila se da obična zamjena nevažeće novčanice od 50 kuna posredstvom HNB-a rezultira prihodom Hrvatske pošte od 47,60 kuna, što je izvanredan multiplikatorni efekt za tako skromnu financijsku operaciju. I dobrodošao prihod za Hrvatsku poštu.

Vrboska buna

Referendum za obranu kanarske palme na Hvaru

Nikša Peronja, načelnik općine Jelsa, suočen je s prosvjedom dijela Vrbovljana koji ne prihvaćaju odluku o hortikulturnom uređenju Škojica, otočića usred vrbovačke uvale. Krajobrazni arhitekti, piše Slobodna, na Škojicu su zamislili veliko stablo rogača i oko njega autohtone smrče, mirte i pistacije, ali buntovnici inzistiraju na kanarskoj palmi kao „autentičnom simbolu Vrboske“. „Škojic bez palme je Goli otok“, piše na transparentu nezadovoljnika koji traže i referendum „za palmu“.

Blokirana

Lovrić Merzel može zaboraviti ljetovanje u Zadru

Marina Lovrić Merzel, pritvorena čelnica Sisačko-moslavačke županije, neće moći raspolagati stanom u Zadru jer je stečen kaznenim djelom.
Nije joj ni potreban jer će ove godine ljetovati u Remetincu. A i zimovati, kako je krenulo.

Komentara 25

MR
midnight rose
12:29 22.07.2014.

pa da, zašto je to sada bitno koliko je HDZ-a skupio od donacija i kakvo je stanje u HDZ-ovoj blagajni.

NJ
njoj
12:25 22.07.2014.

Zar je bitno koliko je HDZ skupio od donacija ili je bitnije koliko radi za hrvatski narod?

MS
MSKoRIsnik
13:23 22.07.2014.

Stanje je teško, ali cijela stranka HDZ se angažirala i pomogla nama u Gunji za razliku od onih kojima jeto posao u državi! Zato ovakve napise doživljavam kao šplitički spin!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije