Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SJEDNICA VLADE

Strankama za izbornu promidžbu, kao i prošle godine, 180.000 kuna

vlada
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/15
07.10.2015.
u 10:05

Usvojen je i program "Portfeljna jamstva" kojim se osigurava do 500.000 kuna za mala gospodarstva

Na današnjoj sjednici Vlade usvojen je Prijedlog odluke o visini naknade troškova izborne promidžbe za izbor zastupnika u Hrvatski sabor. Iznosi su isti kao i za prošle parlamentarne izbore, rekao je ministar uprave Arsen Bauk.

Političke stranke, nezavisne liste i kandidati za zastupnike pripadnika nacionalnih manjina imaju pravo na naknadu u iznosu od 180.000 kuna po mandatu. Političke stranke i nezavisne liste koje su na izborima dobile više od 5% važećih glasova birača izborne jedinice, a nisu osvojile zastupničko mjesto u Saboru, imaju pravo na naknadu od 30.000 kuna.

Usvojen je Prijedlog odluke o donošenju Nacionalne strategije za prevenciju i suzbijanje terorizma. Postoji strategija iz 2008. godine, ali su se okolnosti dramatično promijenile pa je izrađena nova, rekla je potpredsjednica Vlade Vesna Pusić.

Na dnevnom redu bilo je i Izvješće o provedbi Akcijskog plana za provedbu inicijative Partnerstvo za otvorenu vlast u Republici Hrvatskoj za razdoblje od 2014. do 2016. godine. Vesna Pusić rekla je kako u toj inicijativi niz zemalja sudjeluje, a u ovom trenutku predsjeda Meksiko. Rekla je kako je Hrvatska u usporedbi s drugim državama postigla odlične rezultate pa je najavljeno da ćemo koncem ovog mjeseca na velikom skupu Partnerstvo za otvorenu vlast u Meksiku biti proglašeni jednom od nekoliko najuspješnijih država na svijetu u tom projektu.

Usvojen je i program "Portfeljna jamstva" kojim se osigurava do 500.000 kuna za mala gospodarstva.

>> Umirovljenici dobivaju božićnicu, a oni siromašni i upola manju TV pretplatu

Komentara 7

Avatar johny21
johny21
10:13 07.10.2015.

Opet će sjednica trajati 16 minuta!

BU
Bulaba
10:11 07.10.2015.

Iz Hrvatske se u zadnje 4 godine iselilo 92 tisuće radno sposobnih građana, što je 5% svih radno sposobnih građana. To je veći gubitak radno sposobnog stanovništva nego što su to imale zemlje pogođene kugom i kolerom u srednjem vijeku. Milanovićeva vlada je uništila ukupno 63 tisuće radnih mjesta, i sada je zaposlenost u Hrvatskoj rekordno niska, kakva nije bila u zadnjih 15 godina. U četiri godine na vlasti Zorana Milanovića vlada je uništila cca: 23 tisuće radnih mjesta u obrtu, 12 tisuća u poljoprivredi, 2 tisuće u rudarstvu, 18 tisuća u industriji, 3 tisuće energetici i vodoopskrbi, 14 tisuća u građevinarstvu, 7 tisuća u trgovini, 4 tisuće u prijevozu, ukupno oko 84 tisuće u sektorima koji stvaraju dodanu vrijednost, odnosno uništeno je točno 10% radnih mjesta u sektorima koji stvaraju novu vrijednost i u kojima ljudi rade 12 mjeseci u godini, a ne samo preko ljeta. O ovome vlada nikada nije raspravljala, a sad tu raspravlja o bezveznim stvarima.

GM
Gusta magla
10:34 07.10.2015.

Osobno znam jednog kvartovskog vodoinstalatera ...srpske nacionalnosti koji je vozio varburga i jedva prezivljavao, sve dok se nije uclanio u SDP.Odjednom tip zaposlio 20 -ak radnika,vise neradi kupaone nego odrzava slivnike na autocesti i netrebam naglasavati da vozi mečku,kupio kucu a sve to za manje od 3 godine. Znaci poucak je ako se hocete obogatiti morate se uclaniti u SDP i biti Srbin..Tako to funkcionira u lijepoj nasoj....nazalost.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije