Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 81
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dragan Vulin

Očekujemo da će koalicija HDSSB-HKS osvojiti 5 do 6 saborskih mandata

Dragan Vulin
Foto: Davor Javorović/Pixsell
1/4
27.08.2016.
u 18:30

- Ne slažem se s njim da su Srbi šaka jada, kako je rekao. Šaka jada su četnici koji su napadali Vukovar i željeli Veliku Srbiju. Ostali Srbi su narod kao i svi drugi - komentirala je Ruža Tomašić nedavnu izjavu Milanovića

- HDSSB je stranka koja se i do sada jedina zalagala za interese Slavonije i baranje u Hrvatskom saboru. To ćemo nastaviti i dalje raditi, rekao je predsjednik HDSSB-a Dragan Vulin danas u Vukovaru gdje su u središtu grada predstavljeni kandidati koalicije HDSSB – HKS za 5.

Izbornu jedinicu za predstojeće prijevremene Parlamentarne izbore. Podsjetio je kako je HDSSB prilikom izglasavanja državnoga proračuna u ožujku ove godine predložio šest amandmana vrijednih 187 milijuna kuna, ili 0,15 posto ukupnoga proračuna, ali i da su svi oni odbijeni.

Vulin je najavio kako će se koalicija HDSSB-HKS zalagati za značajna ulaganja u Slavoniju. Prema njegovim riječima žele u svome radu poticati prehrambenu i poljoprivrednu industriju te povezati je s primarnom industrijskom proizvodnjom kako Slavonija ne bi bila i dalje samo sirovinska baza. Najavio je i smanjenje PDV-a na hranu i repromaterijal, uvođenje povlaštene stope PDV-a za turizam…

-To će biti pravo povezivanje plave i zelene Hrvatske, istakao je Vulin dodajući kako očekuje da će koalicija HDSSB-HKS u 4. i 5. Izbornoj jedinici, gdje izlaze na izbore, osvojiti 5-6 saborskih mandata.

Predsjednica HKS-a Ruža Tomašić istakla je kako se zajedno bore za Slavoniju kako bi se ovom dijelu Hrvatske pomoglo.

- Vjerujem da će građani to prepoznati jer su vidjeli kako sva lažna obećanja koja su dobivali proteklih godina nisu urodila plodom. Očekujemo 5-6 mandata u Hrvatskom saboru, rekla je Tomašić.

Prema njenim riječima ako HKS postane dio vlasti ona će biti dio izvršne vlasti u Hrvatskoj, a na mjestu saborske zastupnice zamijenit će je dogradonačelnik Vukovara Marijan Pavliček. Prokomentirala je i zadnje izjave predsjednika SDP-a Zorana Milanovića za kojega je rekla da je „narcisoidan i svrha sam sebi“.

- On ne razmišlja o posljedicama svojih izjava. Ne slažem se s njim da su Srbi šaka jada, kako je rekao. Šaka jada su četnici koji su napadali Vukovar i željeli Veliku Srbiju. Ostali Srbi su narod kao i svi drugi, rekla je Tomašić. 

>> HDSSB traži akciju diplomacije radi ukidanja srbijanskih optužnica, ili vizni režim za građane Srbije

Komentara 4

LU
Luka1710
19:02 27.08.2016.

Zanimljivo je što HDSSB govori o spašavanju Slavonije, a oni su imali značajnu ulogu u upropaštavanju te regije i uhljebljivanju svojih ljudi. Kad pogledate njihovo biračko tijelo i članove vidite da su to osobe ne baš prevelike inteligencije i upitnog morala. Nešto kao glasači HDZ-a ( SDP-ovci su obrazovaniji i tu se vidi koliki problem imamo u obrazovanju). Oni koji su nešto upropastili, sasvim sigurno to ne mogu ispraviti jer nemaju znanja, a ni stvarne volje. Zato, na izborima treba glasat za opciju koja do sad nije sudjelovala u vlasti, nema optuženike ili osuđenike, ne bavi se ideološkim podjelima već isključivo izgradnji novog, pravednog, poštenog, meritokratskog i humanijeg društva. To je jedina opcija za spas čovjeka.

Avatar majmunranko
majmunranko
20:05 27.08.2016.

Može li HDSSB nabrojati sve investicije koje je privukao u županiji i općinama i gradovima u kojima je na vlasti? Ma ne treba, budem ja. Evo, jesam.

LA
Lavica7
19:18 27.08.2016.

Nadajte se. U nadi je spas.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije