Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 171
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Širi Se BizniS

Obuću iz Vukovara nose vojnici po cijelome svijetu

Aktiv,tvornica obuće
Foto: Branimir Bradarić
28.05.2015.
u 21:34

Aktiv svu proizvodnju prodaje njemačkoj tvrtki koja je potom plasira na tržišta mnogih zemalja, a potražnja stalno raste

Tri godine nakon otvaranja, u vukovarskoj tvrtki Aktiv obuća spremni su za širenje. Prema riječima vlasnika Željka Valečića, brojka od 20 radnika ubrzo će se povećati, a razmišlja se i o gradnji proizvodne hale.

– Tijekom svibnja zaposlili smo sedam ljudi, a ovoga tjedna još šest. Do kraja srpnja imat ćemo 50 radnika, a do kraja godine i 80 – kaže Valečić.

Proizvode obuću za specijalne namjene, a sve prodaju njemačkoj tvrtki koja je potom plasira u mnoge druge zemlje. Tako obuću koja nastaje u Vukovaru nose vojnici, vatrogasci, radnici u šumama... širom svijeta, a potražnja stalno raste.

– Počeli smo sa 100 pari obuće dnevno, sada proizvodimo 150, a do kraja godine ćemo i 300 pari – ističe Valečić, koji i u Virovitici ima tvornicu za proizvodnju obuće, Viner.

Aktiv obuću jučer je posjetio i vukovarski gradonačelnik Ivan Penava, koji je istaknuo kako su, uz 13 aktivnih gospodarskih mjera, u pripremi još četiri namijenjene otvaranju proizvodnih radnih mjesta, što bi trebalo privući i nove investitore.

>>Udobne, tople i domaće! Ovo su nove čizme iz Borova ručno izrađene u Vukovaru

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije