Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 116
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Povijesno značenje

Obnovljena nekadašnja Mjesna zajednica na Trpinjskoj cesti odakle je obranom rukovodio Blago Zadro

Obnovljena nekadašnja MZ na Trpinjskoj cesti odakle je obranom rukovodio Blago Zadro
Foto: Branimir Bradarić
1/3
26.02.2017.
u 13:40

U obnovu zgrade uloženo je oko 1,3 milijuna kuna, a troškove je u cijelosti podmirio Fond za obnovu i razvoj Grada Vukovara

Gradonačelnik Vukovara i njegov zamjenik, Ivan Penava i Marijan Pavliček, svečano su danas otvorili prostorije novoobnovljene zgrade nekadašnje Mjesne zajednice Alojzije Stepinac na Trpinjskoj cesti. Ovaj objekt za Vukovarce ima i posebno emotivno značenje s obzirom da se radi i o nekadašnjem zapovjednom mjestu odakle je Blago Zadro rukovodio obranom gradske četvrti Borovo naselje.

- Ova zgrada je bila srce obrane ovoga dijela grada. Tu se događalo sve bitno što je nagovijestilo promjene do kojih je, nažalost, došlo kroz krvavi rat. U zgradi je bio stožer obrane ovoga dijela grada kojim je rukovodio Blago Zadro, rekao je vukovarski branitelj Zvonko Milas koji danas obnaša i dužnost državnoga tajnika.

Prisjetio se i da je i sam tijekom ratne 1991. godine dolazio u zgradu stožera te da se u njoj zapovjedno mjesto nalazilo sve do sredine listopada kada je premješteno. - Zapovjedno mjesto bilo je u samoj zgradi nekadašnje MZ. Kada je bilo granatiranje sklanjali smo se u podrum. Prilagođavali smo se situacija kakva je bila, rekao je Milas.

U sklopu prigodnog programa bit će otkrivena i spomen ploča kao trajno obilježje na značenje koje je objekt imao tijekom Domovinskog rata.

Vukovarski gradonačelnik kazao je kako je kroz obnovljenu zgradu pomiješano njeno povijesno značenje kao i značenje koje će ona danas imati za građane ovoga dijela grada. U njoj će se nalazi poštanski ured, suvenirnica dok je jedan prostor namijenjen za liječničku ordinaciju ili pak trgovinu.

U obnovu zgrade uloženo je oko 1,3 milijuna kuna, a troškove je u cijelosti podmirio Fond za obnovu i razvoj Grada Vukovara. 

>> Policija pronašla autora morbidnih naljepnica na Trpinjskoj cesti

Komentara 2

PA
Pajkoslava2
14:33 26.02.2017.

neka. bas mi je drago...

MI
Mimizo
15:58 26.02.2017.

ovo su lijepe i pozitivne vijesti samo da ih bude svakim danom sve više a ne da se izmišlja neka mržnja i netolerancija koje uistinu nema izuzev pojedinačnih ekscesa pojedinaca sa bilo koje strane koje je ne primjereno i bitno da nema neke veće efekte

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije