Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 114
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Promjena Ustava

Objavljen primjer listića za referendum 1.12!

Referendumski listić
Foto: VL
09.11.2013.
u 16:35

Uz odluku i informacije o provedbi referenduma Narodne novine objavile su i primjer referendumskog listića. Referendumsko pitanje glasi "jeste li za to da se u Ustav Republike Hrvatske unese odredba po kojoj je brak životna zajednica žene i muškarca?". Kao odgovori su ponuđeni ZA i PROTIV.

Narodne novine objavile su danas na svojim stranicama jučerašnju odluku Sabora o raspisivanju referenduma o promjeni Ustava, to jest, referenduma o unošenju definicije braka kao životne zajednice žene i muškarca u Ustav.

Uz odluku i informacije o provedbi referenduma Narodne novine objavile su i primjer referendumskog listića. Referendumsko pitanje glasi "Jeste li za to da se u Ustav Republike Hrvatske unese odredba po kojoj je brak životna zajednica žene i muškarca?". Kao odgovori su ponuđeni ZA i PROTIV.

Podsjetimo, Hrvatski sabor donio je sa 104 glasa za, 13 protiv i pet suzdržanih odluku o raspisivanju referenduma na zahtjev građanske inicijative "U ime obitelji" koja je skupila oko 750 tisuća potpisa građana koji traže da se u članak 62. Ustava unese definicija braka kao životna zajednica muškarca i žene. Referendum koji će se održati 1. prosinca bit će treći državni referendum u hrvatskoj povijesti, a prvi koji se raspisuje na zahtjev građana.

>> 'Vlast nametanjem jednoumlja redefinira brak'

>> Vijeće Europe upozorilo Hrvatsku!

>> 'U ime obitelji' zatražili izuzeće GONG-a tijekom referenduma

Komentara 57

Avatar MilaneseBolognese
MilaneseBolognese
17:01 09.11.2013.

Glasajmo ZA, za budućnost Hrvatske, a protiv raznih masona, Sorosa, stranih podrivača - Britanije, Nizozemske i sljedbenika kojima smeta na karti svijeta Hrvatska kao samostalna zemlja još od 1991.

KO
korisnicc
16:53 09.11.2013.

Večernji, lijepo je vidjeti da je barem jedna dnevna novina objektivna po ovom pitanju, a ne ko onaj J...nji i ostali. Svaka čast.

Avatar Becarina
Becarina
17:25 09.11.2013.

Referendum je prvi uspjeh gradjana od oslobodjenja Hrvatske . Sada to pravo treba i braniti , pozorno pratiti vladu da nam ga ponovo ne izmanipulira.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije