navigacija Hrvatska 3
Danas u Večernjem čitajte veliki intervju s premijerom Oreškovićem

'S Mostom i HDZ-om je kao u braku, nije uvijek sve sjajno, ali imamo zajednički cilj'

– Mi smo tim, imamo odlične odnose, svakodnevno komuniciramo. Ako imamo zajedničke ciljeve, a imamo – hoćemo bolju Hrvatsku i na tome radimo – kazao je u velikom intervju Večernjem listu premijer Orešković o smjeni šefa SOA-e

'S Mostom i HDZ-om je kao u braku, nije uvijek sve sjajno, ali imamo zajednički cilj'

Foto: VL

Prvi je dojam kad se razgovara s premijerom Tihomirom Oreškovićem taj da sada znatno bolje govori hrvatski jezik nego prije mjesec dana, kada je preuzeo premijersku dužnost ili kada je pred TV kamerama. 

Vrlo je neposredan, a sam kaže da mu je hijerarhija odbojna pa sugovornik i nema dojam da razgovara s premijerom u smislu političkog elitizma. Raspored je premijera Oreškovića pretrpan, iako je intervju bio dogovoren u 15 sati, čekali smo ga više od sata, a za našeg razgovora već su ga čekali ministri za ranije dogovoreni sastanak.

Što je s odlukom o smjeni Dragana Lozančića, šefa SOA-e?

Moja se poruka nije promijenila, kad odlučim, riješit ćemo tu situaciju.

Zašto vam tako dugo treba za odluku?

Čovjek sam iz poslovnog svijeta. Najprije hoću sve ispitati, a onda donijeti odluku. Neću u žurbi donositi važne odluke.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Kako se snalazite između Mosta i HDZ-a, možete li balansirati između njih, često Most i HDZ imaju oprečne stavove?

Mi smo jedan tim. Ne želim nikoga uvrijediti, ali nemojte sve vjerovati što piše u novinama (smijeh). Ali na svojoj sam se koži uvjerio, kada sam pročitao neke stvari, da nije točno sve što se piše. Mi smo tim, imamo odlične odnose, svakodnevno komuniciramo. Ako imamo zajedničke ciljeve, a imamo – hoćemo bolju Hrvatsku i na tome radimo. To je kao i u braku, ni u braku nije uvijek sve sjajno. Ali radimo na našem cilju.

Veliki intervju s premijerom Tihomirom Oreškovićem u cijelosti pročitajte u prilogu Obzor tiskanog izdanja Večernjeg lista ili prolistajte e-izdanje!

Neke od tema koje donosimo u tiskanom izdanju:

>>VL inicijativa: Uvedite moratorij na ugradnju razdjelnika

>>Nina Kraljić: Slavonija mi je u krvi i želim je predstaviti u Europi

>>Inicijativa predsjednice: Spomenik žrtvama holokausta

Ocijeni:

1 2 3 4 5

3 (19 ocjena)
Ispravi pogreške

Komentari

103
Registracija
 • babatero

  26.02.2016 u 19:18h

  Kakve su ovo igre? Što se ovdje krije od naroda? Što će te, predsjednicu sminit i njega ostavit? Oreškoviću di ti je kuraž?
  35 67% 17
 • docCL

  26.02.2016 u 19:23h

  Hrt stiti uljebe visokim otpremninama, u mupu nema kadrovskih promjena , a Oreskovic razmislja . Za koju ti momcad zapravo igras i koga stitis?
  32 73% 12
 • Rizlman Rizlman

  26.02.2016 u 20:38h

  Trebalo ga je smjeniti još odavno, bez puno mudrovanja, čim je izašao onaj članak u Jutarnjem o tome što je našao Wikileaks. Samo ona afera je i više nego dovoljan razlog za smjenu. Nema se tu što puno proučavati. Kad netko šalje imena agenata e-mailom to je jasan znak da je sustav u raspadu.
  31 78% 9
 • Pape5 Pape5

  04.03.2016 u 20:01h

  U braku je uvijek netko u pasivnoj ulozi i uvijek "prima".
  1 100% 0
 • abbott

  01.03.2016 u 20:13h

  Tim zna ; pusti fazol da se ohladi ...
  1 50% 1
 • Blomberg Blomberg

  27.02.2016 u 15:02h

  Zanima me sto rade Petrov i Karamarko, javite nama " dolje " sto se to -gore- dogadja a da se nista ne vidi ni ne cuje.Petrov je intelelegentan covjek, no nema iskustva ali mora nesto poduzeti, pomozite premijeru, sakupite te strucne ljude i dajte im zadatke ! Proljece je tu , kako napreduje poljoprivreda zar cemo i dalje uvoziti sva ta sranja i skart ?
  2 67% 1
Pregledaj sve komentare