Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 21
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
skup o medijima

Novinari važniji nego ikad u digitalnom dobu

internet
Foto: Thinkstock
04.10.2015.
u 06:30

Konferencija u organizaciji svjetskog udruženja politologa International Political Science Association (IPSA) i Fakulteta političkih znanosti u Zagrebu okupila je više od 80 sudionika

U Rovinju se održava susret međunarodnih teoretičara medija i političke komunikacije na kojem se raspravlja i izmjenjuju iskustva na području političke komunikacije, digitalne tehnologije i kvalitete demokracije.

Konferencija u organizaciji svjetskog udruženja politologa International Political Science Association (IPSA) i Fakulteta političkih znanosti u Zagrebu okupila je više od 80 sudionika. U subotu se raspravljalo o građanskom novinarstvu, izvještavanju o politici te demokratskoj mobilizaciji u digitalno doba. Viktorija Car s Fakulteta političkih znanosti predstavila je svoj znanstveni rad na temu „Politički diskurs hrvatske Wikipedije: Dva lica hrvatske povijesti“ u kojem se osvrnula na relativizaciju zločina Drugog svjetskog rata i redefiniranje povijesti.

Vita Dreijere sa Sveučilišta u Latviji u znanstvenom radu „Prostor za elitu? Politička komunikacija na Twitteru u kontekstu dvosmjerne komunikacije“ potvrdila je da političari u Latviji aktivno koriste Twitter, a većina smatra kako je aktivno korištenje društvenih mreža korisno u svrhu približavanja glasačima.

Pričalo se i o ulozi novinara u digitaliziranom svijetu, a novinarka njemačkog Suddeutsche Zeitunga Alexandra Borchardt kazala je da će novinari u novomedijskom okruženju biti važniji no ikad jer u digitalnom svijetu postoji jako puno informacijskih kanala.

>> Mediji ne smiju podleći konstruiranim aferama

Ključne riječi

Komentara 7

MA
Majur
06:41 04.10.2015.

Novinarski poziv treba biti stup čovječanstva i istine....odavno izgubljeno,čast izuzecima.

Avatar velika jabuka
velika jabuka
08:36 04.10.2015.

novinar treba biti na izvoru, znanjem i osobno, a ne prežvakavati "vijesti i spoznaje" s interneta.

HR
hrxxx111
09:57 04.10.2015.

a jel bilo rasprave o "evo sto se onda dogodilo." clancima ?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije