Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 24
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Tribina u HND-u

Na djelu je progon neprofitnih medija

neprofitni mediji
Foto: Petar Glebov/PIXSELL
1/5
09.02.2016.
u 18:12

Podsjećam Karamarka, Hasanbegovića i čitavu svitu na vlasti da nisu oni ti koji će nam određivati prostor slobode, kazala je V. Rešković

– Mi na Forumu baratamo pojmovima koje Karamarko nikada neće razumjeti i koje on prezire: građanin, ljudska prava, osobna sloboda... To su pojmovi bez nacionalnog prizvuka i zato ih ne žele čuti ni Karamarko ni Hasanbegović. Oni ih se zapravo boje. Podsjećam Karamarka, Hasanbegovića i svitu na vlasti da nisu slobodni strijelci, da ih obvezuju Ustav, zakoni i međunarodni dokumenti. Da nisu oni ti koji će nam određivati prostor slobode. Mi smo ga davno osvojili i znat ćemo se za njega boriti – poručila je to danas novinarka portala Forum.tm Veronika Rešković na tribini “U obranu slobode govora” koju je u HND-u organizirala inicijativa neprofitnih medija.

Na tribini se moglo čuti i da se sada događa progon neprofitnih medija, da nova Vlada provodi politiku lomljenja duha slobodnog mišljenja, da je desnu kulturu proteklih 25 godina dobro financirala i Crkva, da je ovo što se sad događa neprofitnim medijima proces kojemu je pravi cilj negdje drugdje, da je državni proračun lani ostao bez 131,5 milijuna kuna jer je PDV na dnevne tiskovine samo 5%, da u Hrvatskoj postoje i “kanalizacijski mediji” (kazao je to šef HND-a Saša Leković).

Usto, riječki glumac Dean Krivačić rekao je danas da je “ministar kulture otvoreni nacist”.

>> Zašto (ne) treba ukinuti izdajničke medije

Komentara 82

Avatar diana majhen
diana majhen
16:47 09.02.2016.

tako je. neka nam prostor slobode odredjuju srpske novosti. ovi portali za koje nitko nikada čuo nije trebali bi predočiti (uz dokaze, naravno) broj čitatelja, pa se onda javljati za riječ

TO
torcidaš
17:33 09.02.2016.

Pricajte, lazite narod koliko zelite ali bez nasih novaca, trazite u Otadzbini tamo vas cekaju rasirenih fuku. Nema vise ustaskih kuna vama mrskih kuna. Dinari yugo danas srbski ce vam dobro doci.

RE
rekaosamsve
17:39 09.02.2016.

Udbo medijska prooaganda trazite novog pislodavca, siroko vam polje.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije