Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 12
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
arsen bauk

Novi Zakon o referendumu nije bijeg od građana

Arsen Bauk
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
28.02.2015.
u 20:45

Apsolutno ovo nije bijeg jer mi smo predlagali da se broj potpisa smanji na 200 tisuća – rekao je Bauk

        Ministar uprave Arsen Bauk ustvrdio je jučer u Dubrovniku da novi Zakon o referendumu, koji prikupljanje potpisa za referendum prebacuje u urede državne uprave, nije bježanje od građana izvan okvira izbora svake četiri godine.

– Apsolutno ovo nije bijeg jer mi smo predlagali da se broj potpisa smanji na 200 tisuća – rekao je Bauk.Kazao je da ni u ovom mandatu, ali ni u programu Vlade za sljedeći mandat nije predviđen preustroj Hrvatske na najviše pet do sedam županija i 120 gradova i općina, što je bio zaključak okruglog stola koji je ovih dana organizirao Institut za javne financije.

Bauk je izjavio i da je Andro Vlahušić kao kandidat HNS-a pobijedio na izborima za dubrovačkog gradonačelnika 2013. godine bez potpore SDP-a i da ne postoje zakonske prepreke da se kandidira i za novi mandat i na prijevremenim izborima.

>> Oporba prijedlog Zakona o referendumu naziva Zakon o onemogućavanju referenduma

>> GONG: Dopustite prikupljanje potpisa na ulicama i trgovima

Komentara 16

CR
crocro
20:57 28.02.2015.

Točno je, nije to običan bijeg od građana, to je bježanje u sprintu od građana.

DE
demokršćanin
20:53 28.02.2015.

Kad smo bili mali plašili su nas:odnijet će te bauk.

Avatar etnaanbama
etnaanbama
21:07 28.02.2015.

Bijeg od "seljaka" koji ne glasaju za vas!?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije