Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 70
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
danas u večernjem

Novi udar na građane od 1.1.2018. – umjesto jednog dva nameta

nova naslovnica
14.04.2017.
u 00:01

Uvođenje građevinske rente jedna je od najvećih novosti tog zakona jer predstavlja novi namet za građane o kojemu dosad nitko službeno nije rekao nijednu riječ.

Od 1. siječnja 2018. godine Hrvatska uvodi građevinsku rentu! Propisuje to Nacrt prijedloga zakona o komunalnom gospodarstvu koji je ministar graditeljstva i prostornog uređenja Lovro Kuščević uputio na javno savjetovanje.

Uvođenje građevinske rente jedna je od najvećih novosti tog zakona jer predstavlja novi namet za građane o kojemu dosad nitko službeno nije rekao nijednu riječ.

Predlagač kaže da je “građevinska renta novčano javno davanje koje se plaća za korištenje već izgrađene komunalne infrastrukture na području cijele jedinice lokalne samouprave i položajne pogodnosti građevinskog zemljišta u naselju prilikom građenja građevine ili za izgrađenu građevinu”.

>>Cijeli tekst čitajte u tiskanom izdanju od petka

Od ostalih tema izdvajamo:

>>Slučaj S-300: Azimov: Bio sam sa Zubakom, no ne pritišćem Hrvatsku. Josipović: Rusija nam nije neprijatelj

>>Zakon o prometu: Zbog triju pijanstava vozač mora na liječnički

>>Kako je priča o rodama podijelila Hrvatsku: Malena i Klepetan nisu vijest samo u Hrvatskoj, već o njima izvještavaju kineski mediji, britanski Daily Mail, a pogotovo mediji iz regije

>>Što je istina u NASA-inim otkrićima u svemiru

>>Predsjednica o Todoriću: Nemoralno je živjeti u dvorcu, a ne isplatiti radnike i dobavljače

Komentara 39

BL
bljak007
21:41 13.04.2017.

To je tek početak, renta za udisanje zraka, renta za izdisanje zraka, renta za udisanje smoga,pa renta za udisanje magle, pa renta na nadutost, renta na ispušne tjelesne plinove, pa renta na kišu, pa renta na korištenje sunčevih zraka,renta na gledanje, renta na toplinu, pa renta na niske temperature, e pa moji građani sve morate platiti što koristite!

SI
sikter
21:45 13.04.2017.

odlicno jos jedna mjera za poticanje iseljavanja.

SI
sikter
21:51 13.04.2017.

ovo je zakon koji ce maknuti nakon malo natezanja a ima posluziti da ostane porez na nekretnine koji je jednako lopovskog karaktera,jer defacto vlasnici postaju najamnici vlastitih nekretnina i to dekretom preko noci.jer ako ne platis porez na nekretninu drzavaa te ovrsi i ti zavrsis na cesti.(ne vrijedi za 200 obitelji naravno)

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije