Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
mamac ULAGAČimA

Novi rekord: Papiri za 24 sata

Matija Posavec
Foto: Vjeran Zganec-Rogulja/PIXSELL
1/2
28.05.2015.
u 20:34

Rok kojim su "prešišali" sve mogao bi postati reklama za Hrvatsku

Varaždinska i Međimurska županija, koje vode HNS-ovi župani Predrag Štromar i Matija Posavec, kao da se natječu u obaranju rekorda u brzini izdavanja građevinskih dozvola za investitore. Trenutačno je u vodstvu Varaždinska županija, koja je prešišala sve, ne samo Međimurce, izdavanjem dozvole u roku od 24 sata!

Gospodarska diplomacija

Štromar ne krije zadovoljstvo.

– Naše veleposlanike i počasne konzule treba upoznati s mogućnostima ovako brzog izdavanja dozvola, pa da poslovnu zajednicu i strane ulagače u zemljama u kojima žive i rade animiraju i uvjere da se isplati ulagati u Hrvatsku – predlaže Štromar, koji je u Zagrebu na Vladinoj konferenciji primio nagradu "Invest HR" za najbrže izdavanje dozvole za gradnju industrijskog objekta, vrijednog više od pet milijuna eura.

Upravni odjel za graditeljstvo i prostorno uređenje Varaždinske županije građevinsku dozvolu tvrtki Press Glass d.o.o. izdao je, naime, u roku od samo jednog dana. Tvrtka će pogone za proizvodnju stakla u poduzetničkoj zoni Jalžabet blizu Varaždina otvoriti za nekoliko tjedana, a zapošljavat će do 500 radnika. Štromar se nada da će se rekordno izdavanje dozvola iskoristiti kao reklama za cijelu Hrvatsku, i to preko gospodarske diplomacije.

U Međimurskoj županiji, provjerili smo jučer, trenutačno je rekord – dan i pol!

– Toliko nam je trebalo za dozvolu tvrtki Brodska montaža za tvornicu u Svetom Martinu na Muri – kaže županijski pročelnik za prostorno uređenje, gradnju i zaštitu okoliša Stjepan Baranašić.

Može i za nekoliko sati

I ministrica graditeljstva i prostornog uređenja Anka Mrak Taritaš već je pohvalila Međimursku županiju zbog brzine. Za proširenje proizvodne hale tvrtka Te-pro iz međimurskog sela Vrhovljana dobila je dozvolu za osam dana, a austrijski Paul Green za tvornicu u Prelogu u roku 16 dana.

Haix obuća u Maloj Subotici nedaleko od Čakovca za proširenje tvornice dozvolu je dobila za deset dana. No, rokovi postaju sve kraći i kraći.

– Možemo se mi organizirati i izdati dozvolu za nekoliko sati, samo ako je investitor prikupio i dostavio svu potrebnu dokumentaciju – ističe Baranašić.

>>Međimurci znaju iskoristiti tržište EU

>>Poduzetnik ste? Nedostaje vam znanja? Prilika? Novaca?

Komentara 4

Avatar Rumpelstiltskin
Rumpelstiltskin
22:19 28.05.2015.

ekspert iz varaždina , radi sve na jugoslavenizaciji varaždina , ali što si mogu kad sam rođen ovdje , samo me iznenađuje da ne će te dozvole izdavati za 24 minuteznenađuje da ne će te dozvole izdavati za 24 minute

VE
vezana
08:56 31.05.2015.

Ovo su najgluplji rekordi...mjesec dana pregledava se dokumentacija od strane djelatnika urbanizma i sve se dogovori. Onda se predaje zahtjev za građevinskom dozvolom i jasno je-deugi dan ili za 10 min je gotova građevinska, dakle sve je već spremno. Županii natječite se koja županija ima najmanje nezaposlenih i tko ima najmanju plaću

Avatar mister.N@
mister.N@
21:07 28.05.2015.

pitam se koliko su platili tu dozvolu ;)

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije