Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 124
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DANAS U VEČERNJEM

Novi prijedlog iz Mosta: HEP ojačati pa onda 25 posto prodati

Naslovnica 4.1.
Foto: VL
04.01.2017.
u 00:01

Dobrović (Most): Prije prodaje HEP-a treba znati što ulazi u imovinu, distribucija mora ostati pod državom.

Povijesna poslovna transakcija u kojoj bi Vlada, barem HDZ-ov dio, prodala 25 posto minus jednu dionicu HEP-a i tim novcem kupila MOL-ov udio u Ini (49,08 posto) mogla bi zapeti na podršci Mosta, HDZ-ova partnera u Vladi.

Iako se Božo Petrov, čelnik Mosta, dosad nije izjasnio podržava li Most prodaju četvrtine HEP-a kako bi tim novcem Vlada preuzela kompletno vlasništvo nad Inom, sumnju je unio mostovac Miro Bulj koji se zalaže za raspisivanje referenduma o prodaji dijela HEP-a jer sve drugo smatra izdajom nacionalnih interesa.

Premijer Plenković najavio je model otkupa Ine na način da se u javnoj ponudi dionica proda 25 posto HEP-a i otkupi MOL-ov udio u Ini. Podržava li Most tu odluku i je li formalno ona donesena zajednički s HDZ-om na tijelima Vlade?

Slaven Dobrović (MOST): Most podržava preuzimanje kontrole nad Inom kako bi se ostvarila energetska neovisnost za Hrvatsku. Isto tako podržavamo jačanje HEP-a, posebice na planu snažnog zaokreta vezanog uz preuzimanje elektroenergetskih kompanija u susjedstvu, čime bi se HEP pozicionirao kao najvažnija elektroenergetska kompanija u ovom dijelu Europe. Važno je da se prije konačne odluke o prodaji 25% minus jedne dionice HEP-a podrobno utvrdi što sve ulazi u imovinu HEP-a...

>>Cijelu priču i intervju sa Mostovim ministrom Slavenom Dobrovićem pročitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista ili u našem e-izdanju

Donosimo i sljedeće teme:

>>Most: Država treba imati 75% vlasništva u upravljanju strateškim resursima, i to treba unijeti u Ustav

>>Branitelji traže prijenos 7% dionica HEP-a u slučaju privatizacije tvrtke

>>Optužbe Ministarstva: Šef HAKOM-a na ledu. Lučić se ponaša kao država u državi

>>Tragedija - Policajac bio pod stresom, a nitko mu nije pomogao

>>Janičina prijateljica Velez Zuzulova nova je snježna kraljica

>>Umro Ivo Brešan: Veliki pisac koji je mrzio autocenzuru i bio protiv sistema

Foto: VLm

Ključne riječi

Komentara 9

ST
stefj
23:40 03.01.2017.

Opet Most i populizam. Pa od kud samo vade te stvari. Ako napišem gl...ti onda mi odbije komentar, no ovo je baš to... Ako se baš želi znati, prilika za "jačanje" HEP-a bila je kada je SDP poskupio struju 30%, onda je to trebalo ići za investicije i akvizicije. Na kraju je to otišlo u bonuse i plaće, niti se infrastruktura nije obnovila. Uhljebništvo je opet uzelo danak, kao i svaki puto do sada...

DU
Deleted user
21:42 03.01.2017.

nebo, otvori se.. kakve su ovo gluposti..

DU
Deleted user
07:23 04.01.2017.

HEP ojačati? Kao "posrnule" banke koje smo svojim novcem snirali mi - građani, a potom su predane ups. prodane strancima? Ne bi hvala. Nama je dosta saniranja, ojačavanja i ostalih ludosti koje vi izmišljate a mi i naša djeca plaćamo.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije