Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kapitalna pomoć

Novi parkovi oko osnovnih škola, djeca neće izlaziti direktno na cestu

čepin škola
Foto: Screenshot Google Maps
1/4
28.07.2016.
u 14:51

- Izgradnjom prvoga parka će se ulaz u školu preusmjeriti na zelenu površinu, djeca sada izlaze direktno na prometnicu – naveo je Kuščević.

Ministar graditeljstva Lovro Kuščević uručio je 11 odluka o dodjeli sredstava kapitalne pomoći u Osječko-baranjskoj županiji. Riječ je o općinama Čepin, Darda, Donja Motičina, Đurđenovac, Feričanci, Petrijevci, Satnica Đakovačka i Vladislavci te gradovima Đakovo, Našice, Valpovo.

Predao je i četiri odluke o sufinanciranju prostornih planova jedinica za Belišće, Levanjsku Varoš, Podravsku Moslavinu i Semeljce. Ukupna vrijednost projekata za podizanje komunalnog standarda je 5,7 milijuna kuna, od čega ministarstvo izdvaja 1,5 milijuna. Uporedbe radi, lani je deset projekata sufinancirano s 500.000 kn.

- Mora se spriječiti odlazak mladih i stvoriti radna mjesta i omogućiti normalan život. Nijedan kraj Hrvatske ne smije se zanemariti, samo ujednačenim ojačavanjem cijele zemlje postiže se razvoj Hrvatske – poručio je ministar. U Čepinu će se, tako, izgraditi dva parka oko dvije osnovne škole.

- Izgradnjom prvoga parka će se ulaz u školu preusmjeriti na zelenu površinu, djeca sada izlaze direktno na prometnicu – naveo je Kuščević.

>> Na školama uređuju krovove, fasade...

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije