Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Marijana Petir:

Novac za seljake podijeljen je financijašima i građevinarima?

Marijana Petir
Foto: Ivica Galović/PIXSELL
04.09.2015.
u 15:08

Hrvatska zastupnica u Europskom parlamentu Marijana Petir pozvala je ministra poljoprivrede Tihomira Jakovinu da objavi rang-listu odobrenih projekata na natječaju za sufinanciranje projekata iz mjere 4. Programa ruralnog razvoja

Hrvatska zastupnica u Europskom parlamentu Marijana Petir pozvala je ministra poljoprivrede Tihomira Jakovinu da objavi rang listu odobrenih projekata na natječaju za sufinanciranje projekata iz mjere 4. Programa ruralnog razvoja. Ona je zatražila poništenje natječaja ako se pokaže točnim da je novac namijenjen poljoprivrednicima dodijeljen "estradnjacima, financijašima i građevinarima".

Prema njezinim riječima, na natječaj je pristiglo 1280 projekata, a kako pravilnik predviđa maksimalne vrijednosti potpore po projektu do 5 milijuna eura, izgledno je kako će mali i srednji OPG-ovi ostati bez potpore, dok će se raspoloživi novac podijeliti među “velikim igračima”.

– Ovakav način provedbe programa nije usmjeren na opstanak hrvatskog sela, već različitim kvazipoduzetnicima, koji su se za ruralni prostor zainteresirali tek kad su u njemu prepoznali izvor prihoda – kazala je Petir.

>> 'Završni udarac Ministarstva i velikih igrača na OPG-ove'

Komentara 10

MA
mađar
10:16 05.09.2015.

Mislim da nas ne sramoti. GOspodjica trazi samo da se karte stave na stol. U potpunosti je podrzavam. Normalno da vama kebarosima to ne odgovara pa ste stoga vulgarni.Bravo Marijana samo peri po njima,jer ti se zaklinju u H rvatsku s figom u dzepu.

OB
Objektivno...
08:14 05.09.2015.

Politika joj viri iz očiju.... A bolje bi joj bilo da...

PR
propalismoFranjoskroz
22:50 04.09.2015.

Cudni smo mi ljudi.Osobu koju ni njeni sumjestani nisu htjeli za nacelnicu opcine mi posaljemo u europu da nas sramoti??

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije