Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 80
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Međunarodno tradicionalno događanje

Noć šišmiša u Baraćevim špiljama održana 20-tu godinu za redom

Noć šišmiša u Baraćevim špiljama
Foto: Ante Fumić
1/11
28.08.2016.
u 10:45

U sklopu događanja organizirana je i izložba Baraćeve špilje u Ledenom dobu, koja je prikazala zanimljive informacija poput one da su lavovi nekad, prije 50000 godina nastanjivali Liku i područje oko Baraćevih špilja

U Baraćevim špiljama kod Rakovice održala se Noć šišmiša, međunarodno tradicionalno događanje koje se u Hrvatskoj obilježava već 20 godina. Baraćeve špilje jedne su od prijavljenih mjesta iz Hrvatske, u EUROBATS organizaciji koja je obilježavanje i usvojila, a njime se pokazuje važnost ovih sisavaca za ekosustav oko nas.

Foto: Ante Fumić

Foto: Ante Fumić

U sklopu događanja organizirana je i izložba Baraćeve špilje u Ledenom dobu, koja je prikazala zanimljive informacija poput one da su lavovi nekad, prije 50000 godina nastanjivali Liku i područje oko Baraćevih špilja. Bile su izložene i kosti špiljskog medvjeda, geparda, lava, vuka...

Na padinama Baraćevih pećina, najhrabriji su mogli probati spelopenjanje uz stručni nadzor. Dojmljivo je bilo kada su vodiči u Baraćevim špiljama tokom cijelog dana vodili grupe obučeni kao šišmiši.

Kao najzanimljiviji dio ovog događanja bio je nastup grupe Artistika, s vatrenim pomagalima u mračnoj atmosferi podno Baraćevih špilja. Okupljenih 200-tinjak, većinom stranih gostiju uživalo je u programu.

Tihana Oštrina, ravnateljica Baraćevih špilja, kazala je za Večernji list kako je ovo druga godina da obilježavamo Noć šišmiša, a prijavljen je i u međunarodnoj organizaciji što znači da je svjetskog nivoa s objavljenim našim programom.

- Vrlo smo zadovoljni odazivom gostiju, potrudili smo se napraviti kvalitetan program i to nas je dovelo do ovakve atmosfere i predobrih komentara. Sljedeće godine sve ćemo dignuti stepenicu više. Grupa Artistika izvrsno je odradila posao i napravila pravi vatreni show, a posebno hvala i svima koji su sudjelovali u organizaciji.

>> Očekujte super Noć šišmiša, u špilji Veternica sve ih je više

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije