Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 150
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
osijek

Njihove kraljevske visosti oduševljene tradicijskim darovima zbog čega kasni protokol

charles i camilla
Foto: Davor Javorović/Pixsell
1/10
15.03.2016.
u 14:24

Vojvotkinja Camilla Bowles ponijela je buket tulipana izrađen od kukuruzne šuške, a princu Charlesu darovali su figurice od šuške (kukuruznog lista) – šokca i šokicu.

Princ Charles od Walesa i vojvotkinja Camilla Bowles kročili su u 11.50 sati na Trg Svetog Trojstva u osječkoj Tvrđi. Rukovali su se s građanima pa prošetali po otvorenoj tržnici gdje su kušali vina, rakiju i kozji sir sa štandova.

Za svakog člana obitelji ponijeli su poneki tradicijski dar, a najzanimljivija su dva srca s imenima njihovih unuka Charlotte i Georgea.

– Svi su nešto spremili za princa Charlesa i vojvotkinju Camillu Bowles, a vjerojatno nitko nije mislio na unuke pa smo im mi izradili dva licitarska srca koja su ujedno i ukrasi za bor. Bili su oduševljeni. Rekao sam princu da će ta srca biti poveznica kako bi i George i Charlotte jednom došli u Osijek. Odgovorio je da će doći jednog dana – rekao je Josip Ranogajec iz obrta Medičar i voskar Blažeković.

Vojvotkinja Camilla Bowles ponijela je buket tulipana izrađen od kukuruzne šuške, a princu Charlesu darovali su figurice od šuške (kukuruznog lista) – šokca i šokicu.

Princ Charles čak je htio kupiti kestenov med, no vlasnik mu je htio darovati jednu teglu, no princ Charles je inzistirao da plati med. Vojvotkinja Camilla Bowles kupila je dva mužara za 200 kuna, a plaćali su u našoj nacionalnoj valuti. Kulen su dobili na dar. 

Na dar su dobili i paketić domaćih kolača. Njihovim kraljevskim visostima toliko su se svidjeli štandovi da protokol trenutačno kasni. 

>> Pogledajte tko je sve pozvan na večeru s princom Charlesom i Camillom

Komentara 23

Avatar Štilcovana_Katabolcna
Štilcovana_Katabolcna
14:08 15.03.2016.

Osijek je vjerojatno na kraj svijeta pa nema niti jedne fotografije. Sramota. I vi ste tobože hrvatske novine. Stidi se guzice kad obraza nemaš. Vaše novinarstvo je bljak.

DO
doktorica
13:12 15.03.2016.

trebali bi izvoziti naše tradicionalne proizvode još više,time se možemo samo dičiti!!!

LA
Lavica7
12:50 15.03.2016.

Evo, TO je super reklama! Bravo!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije