Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 186
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DANAS U VEČERNJEM

Njemačka traži pomoć muftije Islamske zajednice u Hrvatskoj

naslovnica
Foto: VL
1/2
19.01.2017.
u 00:06

Nijemci pozvali u Berlin muftiju Islamske zajednice u Hrvatskoj

Njemačka bi od Hrvatske mogla uvesti „hrvatski model islama“. Naime, njemački državni ministar za europske poslove Michael Roth, koji se prekjučer susreo s muftijom Islamske zajednice u Hrvatskoj dr. Azizom ef. Hasanovićem, toliko se oduševio uređenošću odnosa islama i države da je to još iste večeri odlučio prenijeti njemačkoj kancelarki Angeli Merkel s kojom je imao dogovorenu večeru.

– Doista, pozvan sam u Berlin kako bih prenio naša iskustva, kakva Njemačka ne poznaje, i kako bi se organizirali susreti na kojima bi se prezentirala načela koja bi se mogla u jednom dijelu implementirati u njemačko društvo – rekao nam je muftija Hasanović.

>>Cijelu priču pročitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista od četvrtka ili u našem e-izdanju

>>U današnjem broju donosimo i sljedeće teme:

>>Mostov plan za Inu: Nema prodaje HEP-a, do novca za otkup osnivanjem nove tvrtke u koju bi ušle dionice Ine i svih javnih poduzeća

>>Airbus do kraja godine najavio leteći automobil

>>Vlada u sjeni - Novi ideolozi SDP-a: Koprić, Tica, Banović i Vrdoljak

Foto: VLm

Komentara 12

KT
Kralj Tomislav
22:49 18.01.2017.

Malo zemalja zapada poštuje svoju manjinu kao Hrvati, iako neki to niti blizu ne zaslužuju ....

DU
Deleted user
00:31 19.01.2017.

doticni gospodin triba bi znati..razliku izmedju..domaci hr gradjana muslimanske vjeroispovidi i strani doseljeni u njemacku..nasi hr dijelo dobro i zlo sa nama hrvatima..dok njemacki su..jer im je dobro u njemackoj i nisu se jos imali mogucnosti dokazati..u svakom slucaju..to suu dva razlicita para postola..

HY
hyperkrat
22:50 18.01.2017.

"Uredjen odnos islama prema državi" u Hrvatskoj je takav"uredjen"jer muslimana u Hrvatskoj je veoma mali!Kad budemo u Hrvatskoj imali 10-15% vidjecemo kakav će odnos tada bit.Biće isti "odnos"kao što je danas u Njemačkoj.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije