Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 134
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nevrijeme u Hrvatskoj

Zbog udara groma veliki dio Zagreba ostao bez struje!

pljusak
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
1/20
23.07.2015.
u 20:00

DHMZ za sutra najavljuje pretežno ili djelomice sunčano vrijeme, nestabilno i malo manje vruće

U nekim dijelovima Hrvatske poslijepodne je nakon nekoliko vrlo vrućih dana napokon pao pljusak. Portal 24 sata piše kako je u Makarskom primorju palo ukupno 27 litara kiše po četvornom metru. U Novoj Gradišci padala je tuča, srušeno je jedno stablo na ulasku u novogradišku bolnicu, vjetar je skinuo jedan limeni krov s kuće, a poplavljeno je i nekoliko podruma.

HRT je objavio da je zbog udara groma u dalekovod izvan funkcije trafostanica "Ksaver", zbog čega je bez električne energije ostao velik dio podsljemenske zone i dio središta Zagreba. Direktor Elektre Jure Jozić potvrdio je HRT-u da je riječ o velikom kvaru. Zbog nestanka električne energije u zoni Kvaternikovog trga i Mihaljevca, tramvajske linije 4, 5, 7, 8, 11, 12, 13 i 14 prometuju skraćeno do Trga žrtava fašizma.

DHMZ za sutra najavljuje pretežno ili djelomice sunčano vrijeme, nestabilno te ponajprije na kopnu malo manje vruće. Lokalni pljuskovi i grmljavina, mjestimice i izraženiji, očekuju se većinom poslijepodne, a vjerojatniji su u središnjim predjelima i u gorju.

Vjetar će biti većinom slab, na sjevernom Jadranu ujutro ponegdje se očekuje umjerena bura. Jutarnja temperatura zraka kretat će se od 18 do 23, na Jadranu između 24 i 29, a najviša dnevna od 32 do 37 °C.

>> Obilna kiša potopila ulice Dubrovnika, pod vodom i Makarska

Komentara 10

Avatar kvaternik
kvaternik
19:37 23.07.2015.

u Novoj GradišKI!!!!! Poštujte hrvatski jezik i izuzetke koje on poštuje!!!!!!!!!!!!!

Avatar istovari
istovari
21:13 23.07.2015.

Nije sve u struji...dajmo šansu i mraku!

TH
than
23:08 23.07.2015.

Pljusak ? Prije bi to nazvao klasicnom starom ljetnom olujom. Ali, dobro sada se to naziva pljuskom, jer za oluju se danas smatra nesto sto dize krovove. Pljusak je proljetni i zna se kako izgleda. Ali, da ne pametujemo previse malo je ohladilo sve. Konacno se dise...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije