Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 29
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Istina obitelji Bilali

Hajdin Bilali: Još sam u šoku, neopisivo mi je neugodno

bilali hajdin
Foto: Tanja Božić
1/8
25.07.2014.
u 09:45

Večernji list prvi donosi priču obitelji Bilali koja je odlučila za naš list progovoriti o tome što se zaista dogodilo kobne večeri u Poreču kada je nastradao nizozemski turist

U Poreču je još uvijek glavna tema sukob koji se dogodio u nedjelju na terasi slastičarnice i pizzerije Bijeli san kada je ozlijeđen nizozemski turist Michael Rollerman.

Večernji list prvi donosi priču obitelji Bilali koja je odlučila za naš list progovoriti o tome što se zaista dogodilo kobne večeri koja je bacila sjenu na sve članove obitelji, ali i poslovanje svih njihovih ugostiteljskih objekata.

Kazneni postupak

– Još sam u šoku i neopisivo mi je neugodno zbog svega što se dogodilo, no molim vas, pokušajte me razumjeti, protiv mene se vodi kazneni postupak i ne smijem davati nikakve izjave o samom događaju. Nisam nasilnik, to nije moj način života i zbog svega što se dogodilo još se jednom ispričavam ponajprije gospodinu Rollermanu i njegovoj obitelji, a potom svim ostalima, gostima, građanima Poreča, grada u kojem sam rođen, odrastao i školovao se – rekao je vidno potreseni Hajdin Bilali (23). Protiv njega je, potvrdili su nam odvjetnici Bilalijevih Katarina Jukić i Krešimir Krsnik, podnesena kaznena prijava za nanošenje teške tjelesne ozljede.

– Terasa je bila puna, a oko 20 sati došla je veća skupina Nizozemaca. Smjestili su se i poslužili smo ih, no kako je narudžba bila velika, nismo sve odmah uspjeli poslužiti. Htjeli smo im hranu donijeti odjednom – ističu konobari koji su se zatekli na terasi. No, prema njihovim izjavama, Nizozemcima to nije bilo dovoljno pa je Rollerman ušao s terase u lokal i prigovorio Hajdinu Bilaliju, i to poprilično glasno. – Odgovorio mu je da hrana stiže i da je upravo ima u rukama. No, za to vrijeme Hajdinov otac rekao je Nizozemcima, koji su zaprijetili storniranjem narudžbe, da mogu otići te da se mogu smatrati počašćenima pićem koje su popili. To Hajdin nije čuo, već je, izašavši na terasu, vidio da odlaze i krenuo za njima. To je bilo pogrešno – kaže nam očevidac i član obitelji Bilali. Nizozemci su stali i u trenu je došlo do prepirke. Naime, pred Hajdina se postavio Rollerman te ga je gurnuo, na što mu je mladić vratio također odgurivanjem od kojeg je Nizozemac izgubio ravnotežu te pao na kameni pločnik i udario glavom.

Nećak već kažnjen

– U trenu smo se svi skupili oko čovjeka i pokušavali mu pomoći, pozvali smo i Hitnu pomoć i policiju, a svi su jako brzo stigli i pomogli mu – kaže i sam stric Zuruf koji je osudio ponašanje mladića.

– Naša obitelj drži do časti i ugleda, a ovo je vrlo neugodna situacija za nas pa je mladi nećak kažnjen i prije no što ga je policija idući dan pozvala na razgovor – kaže stric Zuruf koji se također ispričava Nizozemcima te poručuje da su spremni preuzeti sve troškove koje je obitelj Rollerman imala tijekom boravka u Hrvatskoj. Dodaje da je u posljednjih nekoliko dana kroz sve njihove lokale prošlo desetak inspekcija te da su im zatvorili veliku slastičarnicu na rivi.

>>Odvjetnik Bilalijevih: I oni su pogođeni, ispričali su se Nizozemcima

>>'Ovo je drugi incident u manje od mjesec dana, zabrinuti smo za sigurnost građana i turista u Poreču'

>>Porečki IDS: Obitelji Bilali više nije mjesto u gradu

Komentara 294

Avatar Azriel
Azriel
09:55 25.07.2014.

Ma sunce moje malo, skromno i skrušeno. Eto kakvu nesreću ima u životu. Nizozemac pao, i udario glavom, i tak pet šest puta. A mi svi odmah skočili na njega. A po faci vidim da je skroman, skrušen i dobar, i nikad nikog nebi ozlijedio.. Baš smo nepravedni svi skupa.....

KB
kresh.belec.kb
10:01 25.07.2014.

obitelj drzi do casti i ugleda? a kaj deda nije clan obitelji? ili je on najugledniji zatvorenik? postoje razlicite vrste ugleda.

SA
SI aka SI
10:19 25.07.2014.

Hajdin je vidno potresen jer je shvatio da bi mogao robijati. Zuruf je potresen jer je shvatio da bi mu mogao pasti promet. Nizozemac je izgubio sigurnost i pao na glavu, a Hajdinovi rođaci ga nisu udarali nogama nego su mu zapravo pružili noge da se ima za šta uhvatit kad ustaje, Ali taj Rolerman je toliko nespretan da se još gore ozlijedio. Bokser koji ne smije spominjati jer je pod istragom zapravo koriste za odštopavanje sudopera u kuhinji, a sada se tu našao slučajno jer je Zuruf dao Čevčedu da odnese Hajdinu ili Rami da još malo pomognu onom nes(p)retnom Rollermanu čija djeca nisu zapravo vrištala od šoka nego su cijukali od veselja što svi pomažu tati

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije