Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 163
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
30.05.2015. u 08:22

Milanović je nevjerojatan talent za izazivanje društvenih sukoba

Tužno, mučno i opasno! A samo se traži dijalog. Doduše, ovaj put na uznemirujuće nezakonit način i ucjenjujući premijera. Ruka hrvatskog branitelja na vratu hrvatskog policajca. Umjesto molitve, pred crkvom se ori "U boj, u boj za narod svoj!". Branitelj viče branitelju "banditu", samo zato što je onaj drugi ministar unutarnjih poslova. Peđa Grbin i Predrag Matić spremno uskaču gaseći požar sa svojim kanticama benzina.

Ako to nisu zaslužili hrvatski branitelji ni Hrvatska, kako u svojim selektivnim razmišljanjima ispravno zaključuje Tomislav Karamarko, znači li da su to zaslužili hrvatski policajci koji su na Markovu trgu čuvali javni red!? Znači li to da hrvatski zakoni ne zaslužuju poštovanje hrvatskih branitelja?! Trebaju li branitelji biti izvan zakona i treba li im sve biti dopušteno zato jer su se borili za ovu zemlju?

Naravno da imaju pravo prosvjedovati i boriti se za ono što smatraju pravednim, bilo to samo dostojanstvo ili beneficije, ali zar s plinskim bocama na prometnicama, šakom po policajcu, prijeteći samoubojstvom...? Uvažavajući revolt branitelja iz Savske 66, koji su nerijetko trpjeli i uvrede pojedinaca iz vlasti, ovaj su put iskoristili inicijalni radnički prosvjed da bi isprovocirali sukobljavanje ne s "Milanovićevim režimom", već s hrvatskim zakonima koji nikome ne dopuštaju anarhiju na javnome mjestu.

Svaka čast svim braniteljima, ali nijedna skupina i pojedinac ne mogu ništa uvjetovati predsjedniku Vlade mimo onoga što je predviđeno Ustavom i zakonima. Poštovanje zaslužuje i funkcija predsjednika Vlade. Zoran Milanović, nevjerojatan talent za provociranje društvenih sukoba upravo zbog nespremnosti da razgovara, snosi dio odgovornosti za Savsku 66, ali za razliku od suosjećajnog Karamarka, njegov jučerašnji istup bio je liderski, s poštovanjem prema braniteljima ali i s odlučnošću da obrani temeljne društvene vrijednosti. I u pravu je što ovaj put u onakvim okolnostima nije pristao na ultimativni razgovor.

>>Dvodnevna drama: Markov trg 32 sata pod opsadom 500 policajaca

>>Vratili se u Savsku: 'Tko je dozvolio da hrvatske branitelje napadne hrvatska policija?'

Komentara 249

SU
suncesmokvemaslina
08:26 30.05.2015.

Dragu Hrvati,Hrvatice i svi hrvatski građani sretan Dan državnosti!

DU
Deleted user
08:35 30.05.2015.

Rezim je nezakonito poslao specijalnu policiju na invalide u kolicima koji mozda i jesu prekrsili zakon o neskupljanju poslije 22:00 sat ali su bili mirni i nisu predstavljali nikakovu opasnost za gradjane ili imovinu!

4M
4mazge
08:43 30.05.2015.

Rijetko kad sam pročitao nešto od Jurasića a da nije bilo tendenciozno napisano....on je školski primjer kako držati samo jednu stranu...kako biti potpuno pristran čak i kad pišeš ( a to se ne bi trebalo)....očaj od karaktera

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije