Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 150
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
RAJKO OSTOJIĆ:

'Nismo smanjili financiranje transplantacijskog programa'

Rajko Ostojić
Foto: Vjeran Žganec-Rogulja/Pixsell
1/5
23.04.2014.
u 15:51

Pacijenti iz Crne Gore, Bosne i Hercegovine, a vjerujem i iz Makedonije, dolaze na operacije i transplantacije u našu državu, rekao je ministar zdravlja

- Riješili smo problem u 36 sati. Sva djeca do 18 godine života i sve osobe do završetka redovitog školovanja neće morati plaćati baterije za slušne aparate - rekao je u Čakovcu ministar zdravlja Rajko Ostojić. Opovrgnuo je da je smanjeno financiranje transplantacijskog programa.

- Nismo smanjili financiranje ni za jednu kunu. Postoje mjesečne oscilacije u godini, i sad je jedna od tih. Ne dvojim da ćemo zahvaljujući prvenstveno humanosti naših ljudi, koji su naučili davati i darovati organ, i organiziranosti sustava, i dalje biti pri vrhu svjetskog zdravstva - istaknuo je i dodao da je sustav  proširen i na područje jugoistočne Europe.

- Referentni smo centar za transplantaciju Svjetske zdravstvene organizacije. Pacijenti iz Crne Gore, Bosne i Hercegovine, a vjerujem i iz Makedonije, dolaze na operacije i transplantacije u našu državu - rekao je Ostojić.

>> Nabavka tekućeg kisika sada je 300 posto jeftinija u pakračkoj bolnici

Komentara 9

ZD
zdepar
16:26 23.04.2014.

radnika determiniraju njegovi rezultati, a neradnika njegove laži

NV
novo vriijeme
16:18 23.04.2014.

Smanjeni broj donora je nastao piše Jutarnji zbog smanjenja plaćanja dežurstava osoblja koje vrši uzimanje organas za presađivanje, Samnjen je kao i svima drugima sa 1000 kuna na 200 pa osoblje ne želi dolaziti u sred noći na uzimanje organaa i ev presađivanje srca. Nije razumljivo da se da izjava da je transplantacija najstresniji liječnički posao i da samo oni trebaju biti plaćeni, a neurokirurzi, kirurzi i ostali koji operiraju inzulte, saobračajke i sl. ne. Ta tvrdnja naprosto nije istinita.

DO
doktorica
21:39 23.04.2014.

a ladni penzići će plaćati baterije iz svojih mizernih mirovina!Ma bravo ministre Ostojiću,hvala za vašu "veliku"humanost i dušebrižništvo kako za pacijente tako i za liječnike koje sustavno uništavate!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije