Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 76
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
šesti krug

Nikša Bratoš odabrao četiri fotografije Fotosofia wallpapera, pogledajte čija mu je najbolja!

Fotografija fotosofia
Foto: Iris Ban
1/4
29.04.2016.
u 08:24

Gost-urednik šestog kruga natječaja bio je skladatelj pop glazbe Nikša Bratoš. Evo što kaže kako mu je bilo odabrati najbolje fotografije i koliko je zadatak bio zahtjevan.

FOTOSOFIA.info otvorio je periodične natječaje u kojima osobe iz javnog života (kulture, sporta, medija...) kao gosti-urednici odabiru njima najzanimljivije fotografije.

Autori fotografija mogli su svoje fotouratke postavljati na forum www.fotosofia.info, kao post na temu fotonatječaja ''Fotosofia Wallpaper 06”.

Prijavite fotografiju na fotonatječaj 'Fotosofia Wallpaper 07' . Gost-urednik sedmog kruga bit će jazz pijanist i skladatelj Matija Dedić

Gost-urednik šestog kruga natječaja bio je skladatelj pop glazbe Nikša Bratoš. Evo što kaže kako mu je bilo odabrati najbolje fotografije i koliko je zadatak bio zahtjevan.

Koja od izabranih fotografija vas se najviše dojmila i zašto?

Najradije bih na zidu (ili na desktopu) gledao fotografije Marije Petrović ili Iris Ban....To su neki lijepi momenti, uhvaćeni i zabilježeni, a pri tom i pažljivo odrađeni.

Foto: Marija Petrović

Foto: Marija Petrović

Je li izbor bio težak?

Trajalo je, ali nije bilo teško. Naprotiv, u nekim fotkama sam baš uživao i te bih mogao gledati dugo.

Imate li i sami iskustva s fotografiranjem?

Da, kroz mladost sam u svojoj "ekipi" uvijek ja bio onaj s fotoaparatom, od prvog (Smena 8 ili CMEHA8) pa kasnije do Nikona dok još nije bilo photoshopa, niti displaya za odmah provjeriti kako je ispalo. Strpljivo smo iščekivali razvijanje filma i rezultat naše "vještine".

Jeste li ranije pohađali tečaj fotografije?

Nisam, znanje se prenosilo s koljena na koljeno, od starijih prijatelja...i naravno, učili smo na svojim greškama.

Kakve fotografije vas najviše privlače?

One u kojima je uhvaćen i ovjekovječen rijedak, ili neponovljiv trenutak, bez obzira je li u pitanju ljepota prirode ili čovjekovo djelovanje, energija ili pokret. Draži mi je ukupan naboj nego minucioznost...

Foto: Iris Ban

Foto: Iris Ban

>>Ivan Dečak odabrao pet fotografija Fotosofia wallpapera, pogledajte čija mu je najbolja!

>>Glumac Vedran Mlikota odabrao 5 najboljih fotografija na Fotosofia natječaju. Evo koje su...

>>Rene Bitorajac odabrao 4 najbolje fotografije na Fotosofia natječaju, pogledajte koje su!

>>Dražen Žerić-Žera odabrao fotografiju Domagoja Lončara, pogledajte konkurenciju na Fotosofia natječaju

>>Zuhra odabrao pet najboljih fotografija, a oduševio ga je fićo Maje Kraljik

Komentara 2

RE
realisticki
09:00 29.04.2016.

Ocjenjivanje fotografije je subjektivno, ali i tu ima postoji kriterij i granica. Kao dobro upoznat sa fotografijom tvrdim, neka se Nikša Bartoš ostavi ocjenjivanja fotografije, i neka se prione onomu u što se razumije. Neke od ovih fotografija ne bi ušle u uži izbor na jednom foto-takmičenju u osmogodišnjoj školi.

Avatar IstinaHurts
IstinaHurts
08:28 29.04.2016.

glas koncila u stilu udbe kojoj su pripadali prije 90tih, fila narod nebitnim glupostima, sve samo da fimi medije caruju na miru.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije