Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 138
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROMO

Grad Split i ove godine priprema nezaboravna adventska događanja začinjena odmorom na obali

advent u Splitu
Foto: Petar Glebov/PIXSELL
1/12
PR
Autor
PR članak
27.11.2015.
u 10:00

Grad Split i ove godine priprema nezaboravna adventska događanja začinjena odmorom na obali

Obilje glazbe, dobre spize i veselog raspoloženja dočekalo je Zagrepčane u srijedu u samom centru grada. Turistička zajednica grada Splita predstavila je djelić morskog ugođaja u kojem se može uživati tijekom Adventa u ‘najlipšem gradu na svitu’. Splićanka Marijana Batinić i Luka Nižetić pobrinuli su se za odlične vibracije, ali i predstavljanje splitske kulinarske baštine na radionici “Moja adventska spiza”. Svi zainteresirani mogli su kušati kultne fritule i specijalitete od brancina. Splitsku gastronomsku scenu predstavila je i Paradigma, prvi pop-up restoran u Hrvatskoj, a ritam Splita posjetiteljima događanja prenio je poznati splitski DJ Sensini

- Split svojim posjetiteljima nudi jedinstvenu mješavinu proslave adventskih događanja i odmora na jadranskoj obali. Pozivamo sve Zagrepčane da nam se pridruže u Splitu, osjete posebnu atmosferu i šušur kakav se ne može osjetiti nigdje drugdje- komentirala je Alijana Vukušić, direktorice TZ Splita i najavila predblagdanska događanja u Splitu.

Humanitarna nota

Nakon uživanja u specijalitetima na red je došao i nagradni kviz. Dva para iz publike osvojila su vrijedne nagrade Croatia Airlinesa i HŽ Putničkog prijevoza te karte za predstavu u HNK Split. Na eventu su se predstavile i humanitarne udruge koje će zabavnim sadržajima pomoći u sakupljanju sredstava za one kojima je to najpotrebnije. Udruga MOST 5.12 u Splitu organizira program na Rivi sa djecom - ples i body painting. Sav prihod ide za beskućnike za socijalnu samoposlugu “Solidarnost”.

Akcija “Sv. Luce donosi osmijeh” od 7.12. do 13.12. organizira se za djecu iz Doma za djecu i mlađe punoljetne osobe Maestral iz Splita. Na dan Sv. Luce na rivi je organiziran prigodan koncert. Ove godine adventska događanja u Splitu prilagođena su djeci s posebnim potrebama, stoga 07.12., Turistička zajednica u suradnji s HŽ Putničkim prijevozom organizira prigodni vlakić koji će djeci ove blagdane učiniti nezaboravnim.

Ugostiteljske zone na „Božićnom sajmu” na Rivi, Prokurativama i Voćnom trgu, poznatom kao “splitske kućice” pripremaju pregršt iznenađenja s naglaskom na tradicionalnu blagdansku kuhinju te nude raznovrsne prigodne suvenire, nakit i ukrase. Stoga je lako pronaći darove za najmilije ili izabrati zabavu po svojoj mjeri iz čitave palete različitih glazbenih događanja, dnevnih tematskih koncerata, DJ nastupa, zabavnog programa na Pjaci, subotnjih koncerata te bogatog dječjeg programa.

Želite prijaviti greške?