Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 125
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PRAVOSUDNA PRIČA

Nije platio alimentaciju za jedan mjesec i sad mora dati 7.400 kuna

Zoran Lucić
02.03.2015.
u 14:47

Luciću je prekipjelo prije nekoliko dana kada je na kućnu adresu dobio Rješenje o ovrsi Općinskog suda u Vukovaru

Radi svega što doživljava kroz hrvatske institucije, prije svih pravosuđe i Centar za socijalni rad, Vukovarac Zoran Lucić (29) najavljuje kako će se pismeno obratiti i ministrima pravosuđa i socijalne politike.

– Mislim kako se o nekim stvarima treba progovoriti jer se u suprotnome nikada neće riješiti. Mislim tu prije svega na postupke sudaca ali i načine kako se vodi brakorazvodne parnice, razgovori o daljoj skrbi djeteta…

Luciću je prekipjelo prije nekoliko dana kada je na kućnu adresu dobio Rješenje o ovrsi Općinskog suda u Vukovaru jer, kako stoji, nije platio alimentacije od lipnja prošle godine pa sve do siječnja ove godine. Pozivajući se na ovršnu ispravu iz 2012. godine u Rješenju se navodi kako radi toga mora isplatiti 7.400 kuna.

– Najgore u cijeloj toj priči je što sam ja sve alimentacije, osim one za mjesec lipanj, platio. Nju nisam platio jer nisam radio i nisam imao novca ali svakako ću platiti i nju. To je lako i provjeriti jer imam i dokaze o plaćanju. Posebno me smeta što je sudac donio presudu, a da me nije uopće kontaktirao niti probao provjeriti navode optužbe. Nije mi jasno kako je to moguće i zašto se na takav način radi, kaže Lucić koji je ogorčen ovim ponašanjem suda. Dodaje kako sada on mora dokazivati da je platio nešto i da je u pravu umjesto da se dokazuje kako nije ispunio svoje obveze.

– Alimentacija kao alimentacija nije sporna. Ni sam iznos od 925 kuna mjesečno nije sporan. Sporan je samo način rada suda. Oni su sad direktno radili protiv i mene i moga djeteta jer ću ja sada morati platiti i žalbe, a možda i tužbu kako bih to sve dokazao. Gdje je sad odgovornost suda i samoga suca, pita se Lucić.

Prema neslužbenim informacijama iz suda sudac nije bio obvezan kontaktirati Lucića ali je, kako nam je rekao ovaj sudac, trebao svakako provjeriti sve navode jer bi tako uštedio svima vremena, novca i živaca.

>> Bivšoj ženi nakon razvoda 30 godina plaćao alimentaciju!

>> Supruga od milijardera traži milijun dolara alimentacije - mjesečno!

Komentara 5

Avatar velika jabuka
velika jabuka
15:25 02.03.2015.

zakon o ovrhama je užasno neuravnotežen glede prava ovršenika. svi redom nabijaju fantomske troškove i naknade i ode dug u stratosferu. taj zakon treba srušiti i proglasiti moratorij.

Avatar guten_tag
guten_tag
15:22 02.03.2015.

oni su samo poštari, udari štambilj, ovrši ljudima račun ako ima novac ako nema blokiraju ga i unište, satru u crnu zemlju, recimo za jednu rtv pretplatu opljačkaju građana za 1000 kn. pravni lijek je tuži pa dokazuj a too košta. time se krše mnogi zakoni a pljačka ljudi i bogaćenje tih utjerivača dugova je ozakonjena. često ljude pljačkaju zastarjelim računima od prije 10-tak godina.

OB
ObrenM
16:26 02.03.2015.

Dok je Miljenica,Hanzekovica i inih-takovih,moze se ocekivati jos radikalniji ovrsni zakoni.Na cemu su zgrnuli svoje neposteno bogatstvo?.Imam nepostojeci dug T-comu iz 2005,te sam saznao,da nema apsalutne zastare.Svakim pokretanjem postupka se to produzava.Kada su u pitanju i teska krivicna djela (ovisno o pocinitelju)to brzo moze pasti radi "proceduralne greske"

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije