Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'CIJENA I VIŠE NEGO PRIMJERENA'

Djelatnica Muzeja objasnila priču koja stoji iza 'Šibenske plate'

Mesna plata
Foto: Anita Klasnić/Facebook
29.07.2016.
u 17:49

U obranu plate stali su ponajprije zbog činjenice da se dogodila pogreška u prevođenju – plate zapravo nema, u pitanju je pijat, Crveni pijat, koji je degustacijsko jelo, a nikako bogati pladanj mesa

Nacionalni mediji jučer su se ''uhvatili za priču'', piše Šibenik.In, o plati koja je prozvana konkurentom najgoreg serviranja hrane u povijesti hrvatskog turizma – plitvičkog hamburgera.

U obranu plate stali su ponajprije zbog činjenice da se dogodila pogreška u prevođenju – plate zapravo nema, u pitanju je pijat, Crveni pijat, koji je degustacijsko jelo, a nikako bogati pladanj mesa.

Iz Muzeja grada Šibenika, koji upravlja tvrđavom gdje je ''plata'' servirana, poručili su kako je Crveni pijat sastavljen od čak šest autohtonih namirnica koje su proizveli lokalni proizvođači, a cijena za takvu deliciju, na obnovljenoj tvrđavi, a ne u restoranu, sasvim je primjerena.

''Sastojci u crvenom pijatu su pršut, suha pečenica, ninski šokol, namaz od pršuta, ovčji sir, pečene masline, kruh i maslinovo ulje, a u svakoj mjerici ima 25 grama. Sve skupa na tanjuru ima 15 dekagrama pa je cijena za takvo jedno degustacijsko jelo na tvrđavi s pogledom na top turističku destinaciju i više nego primjerena'', kazala je Vera Jergović Bolanča iz Muzeja.

Zaključuje kako je takva cijena bliža kvartovskom kafiću, nego top destinaciji na Jadranu.

>> Šibenska 'mesna plata' za 75 kuna sadrži nekoliko šnita pršuta, suhi kruh i drveni pribor

Komentara 6

DU
Deleted user
18:16 29.07.2016.

Nema tu ni plate ni tanjura,nema ni jela,košta pogled na top turističku destinaciju.15 dekagrama pogleda upisano u normativ.

MA
mariomartin1244
18:08 29.07.2016.

Sramota, Svake godine iznenadi nekreativnost, bahatost i negostoprimstvo domaćina. Uzmi Eure sto brze i sa sto manje napora....

DE
dernek
18:20 29.07.2016.

Moze djelatnica muzeja braniti i opovrgavati ali neka upita gosta sta misli o tome i bit ce joj jasno

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije